1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. enduro

20-vuotias Hugo Svärd sopimukseen enduron MM-sarjaan palaavan italialaistallin kanssa – "Ilmeisesti se on kielikursseille mentävä"

Endurokuljettaja Hugo Svärd ajaa ensi kaudella enduron nuorten kuljettajien MM-sarjaa italialaisvalmistaja Fanticin tehdaskuljettajana.

Kuva: AOP

Suomalainen Hugo Svärd on allekirjoittanut sopimuksen italialaisen Fanticin tehdastiimin kanssa kaudelle 2020. Perinteinen italialaisvalmistaja palaa ensi kaudeksi enduron GP -sarjaan.

– Tämä on hieno juttu. Aika mahtavaa päästä hyvään tiimiin samantien mukaan. Odotan innolla tulevaa kautta, sanoo Portugalista puhelimeen tavoitettu Hugo Svärd.

20-vuotias Svärd on ajanut aiemmin tiimikuljettajana yksityistiimissä Yamahan pyörällä. Nyt uusi rooli on selkeä askel uralla eteenpäin, sillä Svärdistä tulee ammattikuljettaja MM-sarjassa. Hän ajaa tulevalla kaudella 125 -kuutioisissa sekä osallistuu myös Italian mestaruussarjaan. Ensi kausi on suomalaiskuljettajalle viimeinen nuorten Youth-luokassa.

– Ensi kauden suunnitelmat kuulostavat tosi hyvälle. Italiassa on tosi kova taso ja hyviä kilpailuja. Kausi Italiassa alkaa ennen MM-sarjan alkua, joten on tärkeää saada hyviä kilpailuja alle. Kova vuosi on edessä, uskoo Svärd.

– Ainoa tavoitteeni on mestaruus. Se vaatii tosi paljon töitä, se ei tule ilmaiseksi. Treeniä ja ajotuntejä on paljon edessä.

Fanticin tiimipäällikön Marco D'Arpan mukaan kaikki ominaisuudet puolsivat suomalaiskuskin palkkaammista italialaistalliin.

– Halusimme nimenomaan Hugon tiimiimme, sillä hän on yksi ikäluokkansa lupaavimmista kuljettajista maailmassa. Hän on myös jo kokenut kuljettaja. Hugo on ystävällinen ja miellyttävä persoona, mutta samalla pidämme hänen suomalaisesta persoonastaan. Hän on tosissaan eikä anna periksi. Hän tulee sopimaan loistavasti perheeseemme, sanoo tiimipäällikkö Marco D`Arpa tiedotteessa.

Svärd on erityisen innoissaan mahdollisuudesta harjoitella laadukkaasti hyvissä olosuhteissa. Uusi talli odottaa suomalaislupaukselta, että tulevaisuudessa hän pystyy kommunikoimaan tallin kanssa italiaksi.

– Tällä hetkellä en puhu italiaa lainkaan. Talli sanoi, että pitäisi opiskella italiaa, koska se helpottaisi asioita huomattavasti. Ne eivät hirveästi puhu englantia. Ilmeisesti se on kielikursseille mentävä, nauraa Svärd.

Svärdin mekaanikkona toimii kokenut Roberto Cesana, joka on aiemmin toiminut muun muassa Nathan Watsonin sekä Manolo Morettinin tukena. Moottoreista vastaa Jan Witteveen, joka on saavuttanut mekaanikkona 40 maailmanmestaruutta eri moottoripyöräluokissa.

Lue myös:

Moottoriurheilumaailman naisvaikuttajat iloitsevat positiivisesta kehityksestä: "Miehetkin ovat oppineet häviämään naisille"