Suora

  • Urheiluruutu

Jukka Jalonen ei lupaa mitään uutta ja ihmeellistä Leijonien pelitavan suhteen – "Voitot eivät ole meille pakkomielle"

Kotiturnaukseen valmistautuvalla Suomen jääkiekkomaajoukkueella on mukana 13 tuoretta MM-kultaleijonaa.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Päävalmentaja Jukka Jalonen
Päävalmentaja Jukka Jalonen Lehtikuva

Päävalmentaja Jukka Jalonen palasi sorvin äärelle, kun Leijonat kokoontui ensimmäistä kertaa yhteen sitten kevään maailmanmestaruusjuhlien. Niin Suomen valmennus kuin pelaajisto tuntee suurelta osin toisensa. Luottamussuhteesta pitäisi olla hyötyä.

– Mikäs sen hienompaa kuin nähdä huippupelaajia taas pitkän tauon jälkeen tositoimissa. Toivottavasti tunne oli molemminpuolinen. Tässä on tietty jatkumo olemassa, koska nyt on mukana niin monta (13) tuttua kevään pelaajaa. Se helpottaa kauden avaamista. Toisaalta aina tästä lähtee liikkeelle myös oma tarina, jutteli Jalonen.

Jalonen kertoo, ettei Suomen pelitapaan ole tullut muutoksia sitten viime kevään, vain pieniä yksityiskohtia. Kotiturnaukseen Jalosen johtama valmennus on koonnut totutusti tasokkaan ryhmän, joka janoaa voittoja.

– Ei ne voitot ole meille mitään pakkomielteitä. Pelataan rennosti ja nautitaan. Täällä valmistaudutaan jo kohti kevään kisoja, niin kuin tehtiin vuosi sitten. Saamme yhteisiä kokemuksia ja opitaan pelaamaan peliä, jota me koutsit haluamme. Jos me siinä onnistumme, niin olemme hyvin vahvoilla voittaa tämänkin turnauksen.

Jalosen sanoi, että kun Leijonilla on koossa viisi hyökkäysketjuja, niin neljä pelaa kerrallaan ja yksi huilaa. Alustavan suunnitelman mukaan vitja Eemeli Suomi–Arttu Ilomäki–Teemu Turunen huilaa torstain Venäjä-pelin, mutta saa kunnon näyttöpaikan Tshekkiä vastaan lauantaina.

Tiistain hyökkäysketjut:

Harri Pesonen–Manninen–Puljujärvi
Haapala–Miro Aaltonen–Hartikainen
Kuusela–Lammikko–Anttila
Rajala–Juhani Tyrväinen–Ojamäki
Suomi–Ilomäki–Turunen

Puolustajaparit:

Mikko Lehtonen–Hietanen
Eronen–Pokka
Ohtamaa–Nikkilä
Vittasmäki–Vainio
Niemelä

JÄÄKIEKKO, EHT-TURNAUS

To 7.11.
klo 18.00 TV2 Venäjä -Suomi
klo 19.25 Areena Ruotsi -Tshekki

La 9.11.
klo 13.10 TV2 Ruotsi -Venäjä
klo 17.00 TV2 Suomi -Tshekki

Su 10.11.
klo 13.10 TV2 Tshekki-Venäjä
klo 17.00 TV2 Suomi -Ruotsi

Lue myös:

Leijonapaitaan palannut Jesse Puljujärvi tyrmäsi paluun Edmonton Oilersiin – "Ei se ole enää vaihtoehto, siinä oli pieniä juttuja"

Leijona-kapteeni Mörkö-Marko valittiin EHT:lle vaikeasta alkusyksystä huolimatta – Jalonen puolusti valintaansa: "Ihmisille on tullut harhakuva Anttilasta"

Leijonien riveissä Helsingin EHT:lla 14 maailmanmestaria ja Puljujärvikin mukana, Naisleijonat lähtee Venäjälle – katso kokoonpanot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat