Suora

  • Urheiluruutu

Kataja yhä voitoitta koripallon eurocupissa

Joensuulaisen Katajan voittosarakkeessa on koripallon miesten Fiba Europe Cupissa kolmen ottelun jälkeen yhä nolla. Tiistaina Katajan kaatoi unkarilainen Egis Körmend kotikentällään 81-75 (40-43).

koripallo
Koripallon yleiskuvaa
Tomi Hänninen

Kataja sai peliin loistoalun. Se johti ensimmäisen puolikkaan aikana parhaimmillaan 22–8. Puolivälissä Katajan johto oli vielä kolme pistettä. Körmend hivuttautui ohi lähinnä aggressiivisen puolustuksensa ansiosta.

– Laitoimme itsemme likoon. Hyvin taistelimme. Pelasimme paremmin kuin viikko sitten Tanskassa ja ennen kaikkea paljon paremmin kuin kaksi viikkoa sitten Puolassa. Harmittaa, ettei tullut tälläkään kertaa kuitenkaan palkintoa, Katajan päävalmentaja Juha Sten sanoi.

Katajan paras pistemies oli 23 merkinnällä Brandon Walters. Omar Calhoun ja Jarekious Bradley säestivät 16:lla ja 13 pisteellä. Ilman loukkaantunutta Aapeli Alasta pelannut Kataja on pelannut kaikki kolme peliään vieraissa.

Katajalla on lohkossa jäljellä kolme kotiottelua. Päästäkseen H-lohkossa kahden parhaan joukkoon ja jatkopeleihin Katajan on käytännössä voitettava loput ottelunsa.

– Pitää vaan uskoa, että kolmella voitolla pääsee vielä jatkoon. Aikaisempina vuosina kolme voittoa on usein jatkopeleihin riittänyt. Siihen luotetaan ja ottelu kerrallaan otetaan voittoja tilille, valmentaja Sten linjasi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat