Chicago Bullsin 19 pisteen johto suli Los Angeles Lakersin hiillostuksessa – LeBron James tykitti tripla-tuplan, Markkanen vaisussa vireessä

Chicago Bulls on hävinnyt kauden kahdeksasta ottelustaan peräti kuusi ja se on itäisen lohkon hännillä.

NBA
Lauri Markkanen
Lakersin Anthony Davis (ilmassa) ja LeBron James (takana) tekivät Lauri Markkasen illasta vaikean.Getty Images

Lauri Markkasen edustaman Chicago Bullsin avauspuoliaika kotiottelussa Los Angeles Lakersia vastaan oli vähintäänkin toiveita herättävä. NBA-kauden seitsemästä ottelustaan vain kaksi voittanut Bulls johti länsilohkon kärkijoukkue Lakersia hetkittäin jo 19 pisteellä, ja puoliajalle siirryttiin tilanteessa 65–48 Bullsin hyväksi.

Päätösneljännekselle vieraat lähtivät 13 pisteen takamatkalta, mutta hanakka kiri alkoi jo avausminuuteilla konkaritähti LeBron Jamesin johdolla. James teki ottelussa niin sanotun tripla-tuplan eli yhteensä 30 pistettä, 10 levypalloa ja 11 syöttöä ollen kaikissa kolmessa kategoriassa joukkueensa ykköstykki.

Lakers nousi vain muutamassa minuutissa Bullsin rinnalle, sillä kotijoukkue ei tehnyt yli neljään minuuttiin ainuttakaan pistettä. Lakers kuitenkin puski kuin juna eteenpäin ja venytti eron jopa 13 pisteeseen. Chicago sai viime minuuteilla hieman juonesta kiinni ja kavensi lopussa. Kalifornialaisvieraat juhlivat voittoa luvuin 118–112.

Viime viikolla NBA:n läntisen lohkon viikon pelaajaksi valittu Lakersin Anthony Davis kirjautti ottelussa 15 pistettä ja seitsemän levypalloa. Quinn Cook teki 17 pistettä.

Lauri Markkanen pelasi ottelussa reilut 30 minuuttia, mutta tehosaldo jäi kauden heikoimmaksi. 22-vuotias suomalaistähti upotti seitsemän pistettä ja otti kolme levypalloa. Bullsin paras pistemies oli Zach LaVine, joka heitti 26 pistettä.

– Tämä tekee kipeää. Olimme voitolla ennen viimeistä neljännestä, joten me olemme osoittaneet sen, että pystymme pelaamaan näitä joukkueita vastaan. Me olemme olleet 10, 12 ja 16-pisteen johdossa monessa matsissa, mutta me silti häviämme. Se on turhauttavaa, LaVine totesi uutistoimisto AP:lle.

– Joukkue on pettynyt. Nämä pelaajat välittävät ja tekevät paljon töitä. Meidän täytyy oppia. Pelasimme hyviä pätkiä, mutta meille oli hankalaa saada kasaan 48 minuuttia koripalloa, Bullsin päävalmentaja Jim Boylen sanoi seuran Twitter-tilillä.

Markkanen avasi kautensa 35 pisteen ottelulla, mutta hänellä on sittemmin ollut vaikeaa ja pistekeskiarvo on pudonnut 14,9:ään. Hän on jäänyt kolmessa ottelussa alle kymmenen pisteen.

Bulls on hävinnyt kauden kahdeksasta ottelustaan kuusi ja se on itäisessä lohkossa toiseksi viimeisenä. Lakers hävisi kauden ensimmäisen ottelunsa, mutta on sittemmin ottanut kuusi peräkkäistä voittoa – ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2011.

Lue myös:

Los Angeles Lakersin Anthony Davisille kunniaa NBA:lta

Varamiehinen Indiana liian kova Chicago Bullsille – Markkaselle 11 pistettä tappiopelissä

Kommentti: Suomalainen kruununjalokivi menee hukkaan Chicago Bullsin NBA-organisaatiossa

NBA-valmentaja paljasti syyt Markkasen hyllytyksille otteluiden lopussa - "Osa isompaa kuvaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat