1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. olympialaiset

Tokion olympialaisiin tähtäävä beach volley -pari järkyttyi ilkeästä palautteesta: "Tällaista törkypalautetta ei ole tullut aiemmin"

Kohti Tokiota -radiosarjan ensimmäisessä osassa elämästään kertovat maajoukkueuimari Ida Hulkko ja beach volley -pari Taru Lahti-Liukkonen – Anniina Parkkinen.

Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen. Kuva: FIVB

Yle Puheen uudessa Kohti Tokiota -sarjassa kuullaan Tokion olympiakisoihin tähtäävien urheilijoiden ajatuksia heidän omin sanoin kertomana. Päiväkirjamaisesti etenevässä ohjelmassa kuullaan aitoja reaktioita iloineen ja pettymyksineen.

Sarjan ensimmäisessä osassa äänessä ovat maajoukkueuimari Ida Hulkko ja beach volley -pari Taru Lahti-LiukkonenAnniina Parkkinen.

Lahti-Liukkonen kertoo, että ihmiset kasaavat kovia odotuksia Suomen beach volleyn ykkösparin harteille.

– Meitä haukutaan ikävällä tavalla epäonnistumisten jälkeen, sanoo Taru Lahti-Liukkonen.

– Tällaista törky palautetta ei ole tullut aiemmin ja näin suoraan. Luulen, että kyse on vedonlyönnissä pettyneiden ihmisten reaktioista meitä kohtaan, Lahti-Liukkonen päättelee.

Jaksossa kuullaan myös, kuinka maajoukkueuimari Ida Hulkon syksy on sujunut. Uuden kauden aloitukseen on mahtunut myös vastoinkäymisiä. Palkintona oli kuitenkin uran ensimmäinen maailmancupin voitto.

Hulkko kertoo, kuinka hänen valmentajansa Jere Jännes veti hänet sivuun juuri ennen Budapestin voitokasta kilpailua.

– Jere sanoi: "Ida, me tehdään tätä uintia tosissaan, mutta ei totisesti". Se oli mielestäni aika hienosti sanottu, joten olen nyt ottanut sen omaksi motokseni, Hulkko pohtii sarjassa.

Kuuntele sarjan ensimmäinen osa Yle Areenasta täältä.