Suora

  • Naisten Superpesiksen finaalit
  • Rallin MM, Turkki, EK 1 - live
  • Kohtelias kieli
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Huuhkajat tavoittelee historiallista arvokisapaikkaa tällä ryhmällä – loukkaantumisista kärsineet Sparv ja Arajuuri mukana: "Toivoa on, että he ovat käytettävissä"

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue tavoittelee historiallista EM-kisapaikkaa. Loukkaantuneet Lassi Lappalainen ja Jere Uronen ovat sivussa joukkueesta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Rive
Markku Kanerva valitsi joukkueensa ratkaisevia EM-karsintapelejä varten.Tomi Hänninen

Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on valinnut miehistönsä ratkaisevia EM-karsintaotteluita varten.

Kanerva nimesi Huuhkajiin myös lokakuun karsintapeleissä loukkaantuneet luottopelaajansa Tim Sparvin ja Paulus Arajuuren.Kaksikko ei ole pystynyt pelaamaan karsintapelien välissä minuuttiakaan seurajoukkueissaan. Kanerva uskoo ja toivoo, että he pystyvät pelaamaan seurajoukkueissaan viikonloppuna.

– Toivottavasti he pystyvät olemaan tällä viikolla täysipainoisesti joukkueharjoituksissa mukana ja pelaamaan viikonloppuna. Olen jutellut heidän kanssaan ja seurannut tilannetta lähes päivittäin. Toivoa on, että molemmat ovat täysin käytettävissä, Kanerva kertoi.

Sen sijaan nilkkavaivoista kärsivät Lassi Lappalainen ja Jere Uronen ovat sivussa kokoonpanosta. Takareisivammasta kärsivä Albin Granlund saattaa tulla vielä joukkueeseen mukaan, kun sitä täydennetään 1–2 pelaajalla.

Laitapuolustajista on siis hiukan vajausta., mutta Kanervan mukaan vaihtoehtoja löytyy.

Jukka Raitala ja Juha Pirinen ovat luonnolliset laitapuolustajat kokoonpanossa, mutta toppareitakin on käytetty laitapuolustajina. Kyllä meillä on ratkaisuja tähän tilanteeseen.

Thomas Lam ja Robert Taylor tulevat mukaan edellisiin otteluihin verrattuna uusina pelaajina.

Huuhkajat kohtaa kotiottelussa Liechtensteinin perjantaina 15.11. kello 19 alkaen. Voitto varmistaisi Suomen miesten jalkapallomaajoukkueelle sen historian ensimmäisen EM-kisapaikan. Paineet ovat siis aivan erilaiset, mitä on koskaan aiemmin koettu. Kanerva usko, että joukkue pystyy käsittelemään ne.

– Pyrimme valmistautumaan samalla tavalla kuin muihinkin peleihin. Jokainen ymmärtää, että panokset ovat isot. Tämä joukkue on osoittanut, että se pystyy käsittelemään kovat painetilanteet. Minulla on täysi luottamus siihen, että pelaajilla pysyy maltti ja kärsivällisyys, mikä on olennaista Liechtensteinia vastaan.

Liechtenstein on osoittanut vaarallisuutensa muun muassa pelaamalla tasan Kreikan ja Armenian kanssa. Edellisen Suomi-pelin Huuhkajat voitti 2–0. Suomella oli Kanervan mukaan 25 maalipaikkaa ja 11 laukausta maalia kohti. Kanerva painottaa, että Suomen pitää olla varuillaan Liechtensteinin erikoistilanteiden kanssa.

– En usko, että pelaajat aliarvioivat Liechtensteinia. Tulemme näyttämään palavereissa joukkueen vaarallisuuden. Jos joku ajattelee, että tämä on läpihuutojuttu, niin varmasti ne ajatukset siinä lähtevät, Kanerva sanoi.

Vierasottelu Kreikkaa vastaan pelataan maanantaina 18.11. kello 21.45. Huuhkajien ratkaisuottelut ovat kuunneltavissa Yle Puheelta.

Huuhkajat Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan

Maalivahdit:

Lukas Hradecky, Bayer 04 Leverkusen
Jesse Joronen, Brescia Calcio
Anssi Jaakkola, Bristol Rovers

Kenttäpelaajat:

Paulus Arajuuri, Pafos FC
Juha Pirinen, Tromsø IL
Jukka Raitala, Montreal Impact
Leo Väisänen, FC Den Bosch
Sauli Väisänen, AC Chievo Verona
Joona Toivio, BK Häcken
Joni Kauko, Esbjerg fB
Rasmus Schüller, Minnesota United
Glen Kamara, Rangers FC
Tim Sparv, FC Midtjylland
Pyry Soiri, Esbjerg fB
Robin Lod, Minnesota United
Fredrik Jensen, FC Augsburg
Teemu Pukki, Norwich City FC
Simon Skrabb, IFK Norrköping
Joel Pohjanpalo, Bayer 04 Leverkusen
Jasse Tuominen, Bate Borisov
Thomas Lam, Zwolle
Robert Taylor, Tromsö

Joukkuetta täydennetään vielä 1-2 pelaajalla.

Päivitetty klo 13.56: Päivitetty Kanervan kommentteja.

Lue myös:

Leverkusen ja Werder Bremen tasasivat pisteet – Joel Pohjanpalolle kauden ensimmäiset minuutit Bundesliigassa

Huuhkajien historiallinen EM-kisapaikka toisi Palloliitolle muhkean miljoonapotin: "Uskon, että koko buumi sataa suomalaisen jalkapallon laariin"

Huuhkaja-fanien EM-kisaliput saattavat olla kiven alla – Palloliitto toppuuttelee innokkaimpia: "Ei kannata vielä varata hotelleja"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat