1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Jukurit (Jääkiekon Miesten Liiga)

Mikkelin Jukurien johtohahmolle ehdollinen vankeusrangaistus liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta

Käräjäoikeus tuomitsi Jukka Toivakan kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä korvaamaan oikeudenkäyntikuluja.

Kuva: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Etelä-Savon käräjäoikeus on keskiviikkona antanut jääkiekkoseura Mikkelin Jukurien puheenjohtaja Jukka Toivakalle tuomion liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Käräjäoikeus tuomitsi Toivakan kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi Toivakka velvoitetaan maksamaan 3000 euron korvaus asianomistajalle tilapäisestä psyykkisestä haitasta. Toivakan on maksettava myös oikeudenkäyntikuluja yli tuhat euroa. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Toivakka oli lokakuun lopulla Etelä-Savon käräjäoikeudessa vastaamassa syytteisiin virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, pahoinpitelyn yrityksestä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Syyte pahoinpitelyn yrityksestä hylättiin.

Länsi-Savo kertoo (siirryt toiseen palveluun), että Toivakka aikoo valittaa tuomiostaan hovioikeuteen.

Oikeus: Teko vakavampi kuin virkamiehen väkivaltaiset vastustamiset keskimäärin

Tuomiolauselman mukaan rikoksista vakavampi on virkamiehen väkivaltainen vastustaminen. Oikeus katsoo, että Toivakan teolla on ollut pitkäkestoista kielteistä vaikutusta asianomistajan eli pysäköinninvalvojan terveyteen. Siksi tekoa voidaan pitää jossain määrin vakavampana kuin virkamiehen väkivaltaisia vastustamisia keskimäärin.

Nyt tuomioon johtanut tapahtumaketju alkoi, kun joulukuun puolivälissä Toivakka oli mennyt pysäköityyn autoonsa ja kiihdyttänyt voimakkaasti, vaikka pysäköinninvalvoja oli auton edessä. Valvoja ehti juuri ja juuri väistää auton tieltä. Valvoja oli ollut tarkistamassa, onko Toivakka maksanut autonsa pysäköintimaksua ja aloittanut parkkisakon kirjoittamisen.

Toivakka siirtyi sivuun hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan tehtävistään Jukureissa oikeusprosessin ajaksi. Jukurit HC Oy:n hallitus kokoontuu todennäköisesti ensi viikolla päättämään Toivakan tulevasta asemasta yhtiössä. Jukurit ilmoittaa tiedottavansa asiasta myöhemmin.

Jukka Toivakka on Suomen jääkiekkoliiton hallituksen varapuheenjohtaja.

Juttua korjattu 15.57 : Jukurit HC Oy:n hallitus ei kokoonnu tänään vaan todennäköisesti ensi viikolla.