Suora

  • Naisten Superpesiksen finaalit
  • Rallin MM, Turkki, EK 1 - live
  • Kohtelias kieli
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Huuhkajien Qatarin-leiriä kritisoitiin alkuvuodesta – missä EM-kisoihin matkalla oleva joukkue leireilee talvella? ”Tilanne on vielä auki”

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentajan Markku Kanervan mukaan tammikuun leirille pitää saada hyvät vastustajat sekä olosuhteiden täytyy olla kunnossa.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Markku Kanerva
Markku Kanerva julkaisi keskiviikkona joukkueensa viimeisiin EM-karsintapeleihin.Lehtikuva/Markku Ulander

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on ensi viikolla historiallisessa tilanteessa, kun voitolla Liechtensteinista Suomi etenisi ensimmäistä kertaa miesten EM-kisoihin. EM-karsinnat päättyvät 18. marraskuuta Kreikan vieraana.

Piakkoin EM-karsintojen päättymisen jälkeen Huuhkajat aloittavat valmistautumisen joko EM-kisoihin tai sitten Kansojen liigan pudotuspeleihin, joista voisi vielä tavoitella kisapaikkaa.

Maajoukkuevuosi käynnistyy talvileirillä heti vuoden 2020 alussa. Viime vuonna Huuhkajat leireili Qatarissa ja siitä syntyi paljon kritiikkiä. Maan ihmisoikeustilanne on ollut kehno. Kohu nousi entisestään, kun Helsingin Sanomat uutisoi Riku Riskin kieltäytyneen Qatarin-leiristä eettisistä syistä. (siirryt toiseen palveluun) Syyskuussa Jari Litmasen Qatarin jalkapallon MM-kisoja kehuvat kommentit herättivät kritiikkiä.

Mikä on päävalmentaja Markku Kanervan näkemys siitä, missä leireillään ensi vuoden alussa?

– Tilanne on vielä auki. Kartoitamme vaihtoehtoja. Leirin arvo on totta kai erittäin suuri, menemme EM-kisoihin tai sitten playoff-karsintoihin. Meidän pitää saada hyvät vastustajat ja olosuhteet kuntoon, Kanerva sanoi Yle Urheilulle keskiviikkona.

Suomen jalkapallomaajoukkueen kannattajien yhdistys julkaisi lokakuun alussa kannanoton, jossa se lähetti tiukan viestin Palloliitolle. Ihmisoikeustilanteet eivät heidän mukaansa saa unohtua, kun Huuhkajille haetaan tulevia harjoitusleirien kohteita.

Helsingin Sanomat kertoi viime viikolla, (siirryt toiseen palveluun) että Ruotsi ja Viro ovat leireilemässä ensi tammikuussa Qatarissa. Alkuvuodesta Suomi pelasi Qatarissa juurikin Ruotsia ja Viroa vastaan.

Ilta-Sanomat kertoi lokakuun alussa, että Huuhkajat olisi ensisijaisesti suuntaamassa leirille Marbellaan Espanjaan. (siirryt toiseen palveluun) HS kertoi kuitenkin viime viikolla, että Norja peruutti ottelun Suomea vastaan Marbellassa.

Yksi ongelma tammikuun leirin pelien järjestämisessä on se, että silloin ei ole kansainvälistä pelipäivää. Vastustajien määrä on siis rajallinen.

Mikä olisi päävalmentaja Kanervan mielestä optimaalinen paikka leirille?

– Arabimaissa olosuhteet ovat olleet hyvät ja ennen kaikkea olemme saaneet hyvät vastustajat. Mutta muitakin vaihtoehtoja kartoitetaan, Kanerva sanoi.

Lue lisää:

Huuhkajat tavoittelee historiallista arvokisapaikkaa tällä ryhmällä – loukkaantumisista kärsineet Sparv ja Arajuuri mukana: "Toivoa on, että he ovat käytettävissä"

Huuhkajien kannattajaryhmä paheksuu Jari Litmasen mediakohun aiheuttaneita Qatar-lausuntoja – "Jari olisi voinut harkita sanomisiaan"

"Mieluummin urheilisin jossain muualla" – Dohan MM-kisoissa ilmeni vakavia ongelmia, näin IAAF:n hallituksen suomalaisjäsen vastaa kritiikkiin

Kommentti: Periaatteet lensivät roskiin 30 miljoonasta dollarista – Dohan MM-kisat ovat häpeällinen osoitus yleisurheilupomojen selkärangattomuudesta

Maailman upeimmat stadionit nousevat Qatarin aavikolle kymmenien tuhansien siirtotyöntekijöiden voimin: "Joskus itken, mutta minkä minä voin"

Kapteeni Tim Sparv avautui Huuhkajien kohutusta Qatarin leiristä – ei olisi itse uskaltanut boikotoida: "Kunnioitan Riku Riskin rohkeutta"

Viro kaatoi Suomen Qatarissa – Karjalainen vastasi Suomen ainoasta osumasta A-maajoukkueuransa ensimmäisellä maalilla

Tutkijat ylistävät maajoukkuepaidasta kieltäytyneen Huuhkaja-hyökkääjän poikkeuksellisen rohkeaa päätöstä – jalkapallopomon puheet Qatarin-matkan syistä eivät vakuuttaneet

Kommentti: Riku Riski puolusti ihmisoikeuksia, sananvapautta ja demokratiaa – urheilijat kantavat vastuun, koska päättäjät elävät menneisyydessä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat