Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Leijona-luotsit Manner ja Pennanen haluavat painottaa valmentamisessa kiekottomien pelaajien roolia: "Paremmat saumat pärjätä absoluuttisella huipulla"

Leijonien apuvalmentajat Mikko Manner ja Antti Pennanen keskustelivat hyökkäyspelistä ja siinä merkityksellisistä asioista. Katso koko keskustelu kuvaa klikkaamalla.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue
Manner & Pennanen: Kiekottomien hyökkääjien rooli on paljon tärkeämpi kuin ajatellaan
Manner & Pennanen: Kiekottomien hyökkääjien rooli on paljon tärkeämpi kuin ajatellaan

Leijonien apuvalmentajien Mikko Mannerin ja Antti Pennasen seurajoukkueet Kärpät ja HPK ovat SM-liigan kärkipäätä tehdyissä maaleissa. Nyt mestarivalmentajat avaavat ajatuksiaan hyökkäyspelistä ja siitä, mikä siinä on tärkeää.

Manner ja Pennanen nostavat esille, että Suomessa pitäisi vaalia kiekottomien pelaajien valmentamista paljon nykyistä enemmän.

– Mennään faktoihin, joita peliaika-analyysit tuovat mukanaan. Jere Innala on teillä HPK:ssa varmaan paras kiekossa pysyjä. Jos hän pelaa yli 20 minuuttia, hänellä on korkeintaan vähän yli minuutin kiekko hallussa. Ja se on jo kova lukema, Manner heittää Pennaselle ja jatkaa:

– Katsoin meillä joidenkin puolustajien tilastoja, siellä oli 25 sekuntia koko 15 minuutin peliajasta kiekko hallussa. Kaikki ymmärtää, että jos kasvaa kiekottomana ekspertiksi, todennäköistä voi olla jopa, että on paremmat saumat pärjätä ihan absoluuttisella huipulla.

Katso valmentajakaksikon koko keskustelu kuvaa klikkaamalla.

Lue myös:

Leijonapaitaan palannut Jesse Puljujärvi tyrmäsi paluun Edmonton Oilersiin – "Ei se ole enää vaihtoehto, siinä oli pieniä juttuja"

Jukka Jalonen ei lupaa mitään uutta ja ihmeellistä Leijonien pelitavan suhteen – "Voitot eivät ole meille pakkomielle"

Leijona-kapteeni Mörkö-Marko valittiin EHT:lle vaikeasta alkusyksystä huolimatta – Jalonen puolusti valintaansa: "Ihmisille on tullut harhakuva Anttilasta"

Leijonien riveissä Helsingin EHT:lla 14 maailmanmestaria ja Puljujärvikin mukana, Naisleijonat lähtee Venäjälle – katso kokoonpanot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat