Lauri Markkanen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies, Bullsille vakuuttava vierasvoitto

Lauri Markkasen kolmoset upposivat hyvin sisään.

NBA
Lauri Markkanen
Lauri Markkanen oli joukkueensa toiseksi paras pistemies. Getty Images

Lauri Markkasen Chicago Bulls on ottanut kauden vakuuttavimman voittonsa koripallon NBA:ssa. Bulls toipui edellisen ottelun pettymyksestään ja kaatoi Atlanta Hawksin vieraskentällä 113–93.

Markkanen oli jälleen paremmassa vireessä heikon edellisen ottelunsa jälkeen. Suomalainen teki 17 pistettä, otti kuusi levypalloa, antoi neljä koriin johtanutta syöttöä ja kirjautti kolme torjuntaa. Tiistaina Los Angeles Lakersia vastaan Markkanen jäi seitsemään pisteeseen.

Kolmosten osalta ottelu oli Markkaselta kauden paras, hän onnistui kaaren takaa neljä kertaa seitsemällä yrityksellä. Ensimmäistä kertaa tällä kaudella kolmoset upposivat yli 50-prosenttisesti. Kolmen pisteen heitot ovat Markkasen perinteinen vahvuus, joten onnistumiset sillä osastolla ovat tärkeitä.

Markkanen oli jälleen hieman aktiivisempi ja aggressiivisempi kuin aiemmissa kolmessa ottelussa, joissa hän jäi alle kymmeneen pelitilanneheittoon. Nyt reilut 34 minuuttia pelannut Markkanen heitti 11 kertaa (6/11). Vapaaheittoviivalla Markkanen pussitti kahdesta vaparista toisen sisään.

Bulls otti ottelun komentoonsa heti ensimmäisellä neljänneksellä, jonka päätteeksi se johti jo 13 pisteellä. Vierasjohto ei sen jälkeen kaventunut kertaakaan alle 10 pisteeseen. Pelin kulku oli siis melko erilainen kuin edellisessä ottelussa Los Angeles Lakersia vastaan, jossa Chicago lähti päätösneljännekselle 13 pisteen johdossa mutta hävisi.

Bullsin paras pistemies oli 27 pistettä rohmunnut Tomas Satoransky. Pistemäärä oli tshekkipelintekijälle NBA-uran paras. Atlantan paras oli 18 pistettä nakuttanut Jabari Parker.

– Edellisen pelin kulku turhautti meitä kaikkia, tiivisti Hawks-voiton ykköstähti, tshekkiläinen pelintekijä Satoransky totesi uutistoimisto AP:lle.

Bullsin pelit jatkuvat viikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Houston Rocketsia vastaan kotona.

Lue myös:

Chicago Bullsin 19 pisteen johto suli Los Angeles Lakersin hiillostuksessa – LeBron James tykitti tripla-tuplan, Markkanen vaisussa vireessä

Kommentti: Suomalainen kruununjalokivi menee hukkaan Chicago Bullsin NBA-organisaatiossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat