Suora

  • Parayleisurheilun MM, kahdeksas kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu

Amanda Kotaja kelasi kisaennätyksen heti alkuerissä: "Tuntui tosi helpolta" – Leo-Pekka Tähti kovalla ajalla loppukilpailuun

Puolustavat maailmanmestarit Amanda Kotaja ja Leo-Pekka Tähti ovat vakuuttaneet jo kisojen avausstarteissaan.

yleisurheilu
Amanda Kotaja
Amanda Kotaja löysi hyvän vireen 100 metrin MM-alkuerässä.SUL/ Oliver Kremer, Pixollistudios

Suomen mitalitoivo Amanda Kotaja esitti varmoja otteita naisten T54-luokan 100 metrin alkuerissä parayleisurheilun MM-kilpailuissa Dubaissa. Kotaja kelasi selvään erävoittoon ja kellotti uuden kisaennätyksen 16,00, joka on myös seitsemän sadasosaa parempi kuin hänen kauden parhaansa.

Erässä toiseksi tullut Yhdysvaltain Cheri Madsen jäi lähes puolen sekunnin päähän. Kotajan henkilökohtainen ennätys 15,64 on omalla sekuntiluvullaan kilpailijoihin verrattuna.

– Tuntui tosi helpolta. Se oli tavoitteenikin, että vedän vaan rennosti kovaa. Tiedän, että olen hyvässä kunnossa, Kotaja kommentoi Yle Urheilulle.

Hymyileväinen urheilija esiintyi haastattelualueella rentona loistosuorituksensa jälkeen. Kotaja oli tyytyväinen Dubain lempeän lämpimään iltalämpötilaan ja nopeaan rataan.

– Toivon, että saan finaaliin vielä uuden vaihteen päälle vielä kovempaan suoritukseen. Uskon, että tulee tasainen kilpailu, mutta luotan omiin kykyihini.

24-vuotias Kotaja puolustaa maailmanmestaruutta perjantaina 100 metrin finaalissa kello 18.10.

Tähti testasi maksimikiihdytystä

Maailmanennätysmies Leo-Pekka Tähti selvitti tiensä perjantain 100 metrin finaaliin rennolla rutiinisuorituksella. T54-luokassa kilpaileva Tähti kelasi erävoittoon ensimmäisessä 100 metrin välierässä.

Hyvän lähdön saanut kolminkertainen maailmanmestari ylitti maaliviivan kauden parhaalla ajallaan 13,83. Meksikon Juan Pablo Cervantes Garcia kellotti ajan 14.04. Tähden aika oli koko välierien nopein.

– Ihan hyvä veto kaikin puolin. Tasapainoinen ja ehjä suoritus, mitä lähdinkin hakemaan. Tietysti nyt kiihdytin ensimmäiset 60-70 metriä paljon kovempaa kuin alkuerässä. Halusin yhden maksimikiihdytyksen ennen huomista finaalia, Tähti kertoi Yle Urheilulle.

Tähti kiitteli olosuhteita Dubain stadionilla. Myötätuuli oli välierässä niukasti sallitun rajoissa, joten ME-mies ei uskaltanut luvata parannusta ajalleen finaaliin.

– Toivotaan, että huomenna finaalissa saisi vähän vielä parannettua. Jos tuuli kääntyy vastaiseksi, ovat 14 sekunnin aloitukset tiukoilla, mutta toivon että pystyn ainakin itse sen tekemään.

Leo-Pekka Tähti puolustaa maailmanmestaruutta perjantaina kello 16.09 Suomen aikaa.

Lue myös:

Katso suorana: Suomen parayleisurheilun tähdet aloittivat kisaurakkansa Dubaissa vakuuttavasti – Kotaja ja Tähti finaaliin

Tässä parayleisurheilun MM-kisojen ohjelma – näin seuraat kisoja Ylen kanavilla

Suomen parayleisurheilijat MM-mitalijahtiin Dubaihin – menestykseen tottunut joukkue ennätyskunnossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat