Leijonat nousi kahdesti tappioasemasta – Harri Pesonen liikaa Venäjälle, Puljujärvi pohjusti voittomaalin

Suomen nimekäs jääkiekkomaajoukkue osoitti luonteensa EHT-kotiturnauksen avausottelussa ja päihitti Venäjän maalein 4-3.

urheilu
Harri Pesonen kuvassa
Päävalmentaja Jukka Jalonen oli tyytyväinen suojattiensa ylivoimapeliin ja kolmannen erän jämäkkään esitykseen. Suomi kaatoi Venäjän 4-3.

Avausmaalista vastasi Venäjä, kun Suomen Miro Aaltosen johtama hyökkäyskolmikko menetti kiekon hyökkäysalueella ja vastustaja pääsi iskemään neljällä kahta vastaan. Puolustaja Damir Sharipzjanov ehti tukemaan hyökkäystä ja yllätti keskisektorilta maalivahti Harri Säterin ajassa 5.29. Punapaitojen tiivis viisikkopuolustaminen ei jättänyt Leijonille tilaa kunnon maalipaikkoihin ensimmäisessä erässä.

Ottelun puolivälissä Juhani Tyrväinen sai rajun niitin kasvoihinsa hyökkäyssinisellä. Liki satakiloinen puolustaja Artem Blazhijevski sai rikkeestään 2+10 -minuuttia. Seuranneesta ylivoimasta Leijonat värkkäsi 1–1-tasoituksen. Mikko Lehtosen viivavedosta kiekko jäi pyörimään Ivan Botsharovin eteen, josta Harri Pesonen lapioi pelivälineen maalivahdin jalkojen välistä verkkoon.

Puolustaja Teemu Erosen upeasta pystysyötöstä Sakari Manninen pyrähti läpiajoon, mutta häntä rikottiin tilanteessa. Rangaistuslaukauksesta Manninen täräytti ranteella kiekon Venäjän rysään tarkalla veskarin räpyläkäden puoleisella rannekudilla. Suomen 2–1-johto haihtui kuitenkin nopeasti. Rushan Rafikov hyödynsi Suomen pienen puolustusalueen erheen, otti ns. tyhjät pois ennen kuin laukoi tulisesti numerot 2–2:een.

Kolmannen erän alkuun illan toisen maalinsa tintannut Rafikov vei hetkeksi Venäjän 3–2-johtoon kahden miehen ylivoimalla, mutta punakoneen ilo loppui lyhyeen. Miro Aaltonen laukoi suoraan Toni Rajalan tarjoamasta poikittaissyötöstä ylivoimalla 3–3-tasoituksen ja vain muutamaa minuuttia myöhemmin Jesse Puljujärven laukaus pohjusti maalin edessä paikan Suomen ykkössankari Harri Pesoselle, joka sivalsi nopeilla käsillään 4–3-voitto-osuman ajassa 50.53.

Jesse Puljujärvi #39
Jesse Puljujärvi #39Tomi Hänninen

– Vähän oli pelaaminen nihkeätä, emme ihan olleet vielä parhaimmillamme. Hienoa oli se, että teimme neljä maalia ja olimme kohtuullisen tehokkaita. Myös ylivoima ja voitto tietysti tyydyttävät hyvää joukkuetta vastaan, kommentoi päävalmentaja Jukka Jalonen.

Maaliverkot hyvin löytänyt Harri Pesonen piti Suomen esitystä ok suorituksena.

– Välillä vähän ujosteltiin liikaa ja röyhkeyttä puuttui. Saimme nyt kuitenkin vähän jalkoja ja päätä auki. Uskon, että lauantaina nähdään vähän raikkaampi joukkue. Vähän aikaa se aina ottaa, että ketjuilla alkaa napsumaan, kahden maalin isä huomautti.

Suomi kohtaa seuraavaksi Tshekin lauantaina klo 17.30. Ottelua voi seurata suorana TV2:sta.

EHT, HELSINKI

Venäjä - Suomi 3-4 (1-0,1-2,1-2)

05.29 1-0 Sharipzjanov (Burdasov,Kuzmenko)
30.18 1-1 Harri Pesonen (Lehtonen,Manninen) yv
32.42 1-2 Manninen rl
33.20 2-2 Rafikov (Zhafjarov)
45.21 3-2 Rafikov (Burdasov,Okulov) yv2
47.21 3-3 Miro Aaltonen (Rajala,Hietanen) yv
50.53 3-4 Harri Pesonen (Puljujärvi,Pokka)

Jäähyt: RUS 6x2, 10 min, FIN 5x2 min

Yleisöä: 9421

Maalivahdit

Botsharov 7+ 9+ 2 = 18
Harri Säteri 10+ 8+11 = 29

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat