Suora

  • Käsipallon Champions League: Cocks - Bidasoa Irún
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League
  • Kun suru särkee sisimmän - Linda Sonntag löysi pelastuksen fitnessurheilusta
  • Suunnistus kausikooste 2019
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, vuosikooste

Voittoputki jatkuu! Helmarit teki selvää jälkeä Kyproksesta EM-karsinnassa – katso ottelun maalikooste

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue vankisti asemiaan EM-karsintalohkon kärjessä. Katso Kypros-ottelun maalikooste kuvaa klikkaamalla!

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Helmarit teki selvää jälkeä Kyproksesta
Helmarit teki selvää jälkeä Kyproksesta

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue on voittanut Kyproksen 4–0 EM-karsintaottelussa Helsingissä.

Suomi otti pelin odotetusti komentoonsa heti alusta alkaen. Ensimmäistä maalia saatiin kuitenkin odottaa 36. minuutille asti. Uransa 100. A-maaottelun pelannut Linda Sällström viimeisteli varmasti vasempaan alanurkkaan.

Helmarien toinen osuma juuri ennen puoliaikaa oli näyttävä. Emmi Alanen laukoi pallon kaukaa yläriman kautta ohi Kypros-vahti Maria Matthaioun.

Suomen johto olisi voinut olla puoliajalla isompikin, sillä Sällström ja Sanni Franssi kolisuttelivat kumpikin maalitolppia. Puolen tunnin kohdalla Sällström sai pallon maaliin asti, mutta oli tilanteessa paitsiossa.

Toppari Natalia Kuikka lisäsi Suomen johtoa tunnin pelin kohdalla. Lyhyt kulmapotku tuotti tulosta, kun Kuikka seurasi oman puskunsa ja laittoi paluupallon verkon perukoille lähietäisyydeltä. Kuikka onnistui toistamiseenkin maalinteossa, mutta linjatuomari liputti tilanteen paitsioksi.

Neljännen maalin pääsi iskemään laitapuolustaja Emma Koivisto. Ria Öling pelasi pallon takaviistoon ja Koivisto pääsi lähietäisyydeltä maalintekoon 79. minuutilla.

– Aina on kiva voittaa ja tehdä maaleja, mutta tämä oli myös turhauttavaa. Olisimme voineet tehdä enemmänkin maaleja. Pystymme pelaamaan paremmin, mutta olemme tietysti tyytyväisiä, päävalmentaja Anna Signeul sanoi Yle Urheilulle.

Helmarit johtaa EM-karsinnan E-lohkoa puhtaalla pelillä. Tiistaina joukkueella on edessä tähän mennessä karsinnan kovin haaste, kun vastassa on Portugali vieraskentällä.

Yhdeksän lohkovoittajaa ja kolme parasta kakkosta saavat paikan Englannissa vuonna 2021 pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Loput lohkokakkoset pelaavat jatkokarsinnassa viimeisistä kolmesta kisapaikasta.

E-lohkon sarjataulukko:

Suomi 3 3 0 0 15–1 9
Skotlanti 1 1 0 0 8–0 3
Portugali 1 1 0 0 1–0 3
Albania 3 0 0 3 1–12 0
Kypros 2 0 0 2 0–12 0

Seuraavat ottelut:

8.11. Albania–Skotlanti
12.11. Portugali–Suomi

Lue myös:

Päävalmentaja Anna Signeul painottaa Helmareilta nopeutta Kypros-ottelussa – nurkan takana häämöttää jo ensi viikolla vastaan asteleva kiven kova Portugali

Ruotsissa pelaava Ria Öling nauttii Helmarien matkasta kohti EM-kisoja: “On ihanaa, kun saa puhua suomea ja nähdä tuttuja naamoja”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat