Suora

  • Parayleisurheilun MM, kahdeksas kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu

Tähti ja Kotaja MM-kultajahdissa tänään! – "Finaalissa irti kaikki mitä lähtee"

Kultatoiveet ovat tänään suomalaisittain korkealla parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa, kun Amanda Kotaja ja Leo-Pekka Tähti kilpailevat 100 metrin finaaleissa. Kumpikin pääsi päämatkansa finaaliin kärkiajalla.

yleisurheilu
Amanda Kotaja
Amanda Kotaja puolustaa MM-kultaa. Getty Images

Leo-Pekka Tähti tykitti finaaliin leikittelen ajalla 13,83 ja on ennakkosuosikki maailmanmestaruuskamppailussa. Viisinkertainen paralympialaisten kultamitalisti tavoittelee uransa neljättä maailmanmestaruutta ja kymmenettä MM-mitalia. Kaikki kullat ovat tulleet päämatkalta 100 metriltä. Välierien aika 13,83 kertoo, että myöhäinen kisa-ajankohta ei ole vienyt terää suorituksista.

– Vaikea sanoa, kuinka paljon finaalissa on vielä varaa kiristää. Jos tuuli kääntyy vastaiseksi niin 14 sekunnin aloitukset ovat tiukilla. Toivottavasti, pystyn ainakin itse siihen, Tähti kertoi.

Tähden pahimmat uhkaajat tulevat Kiinasta, Australiasta ja Meksikosta. Maailmanennätys 13,63 on suomalaisen hallussa, joten halukkaita haastajia löytyy.

– Uskon, että finaalista tulee hyvätasoinen. Omana tavoitteena ei voi tietenkään olla kuin voitto, Tähti virnisti.

Amanda Kotaja teki 100 metrillä uuden kisaennätyksen 16,00 ja lähtee Tähden tapaan finaaliin nopeimmalla ajalla. MM-kultaa puolustava Kotaja uhkui itseluottamusta ja hyvää kisavirettä.

– Fiilis oli tosi rento ja kelaus tuntui helpolta. Alkuerissä olikin tarkoitus mennä rennosti ja kovaa. Tiedän, että olen hyvässä kunnossa, Kotaja naurahti.

Satasen kelaajia siivitti torstaina mukava myötätuuli. Kotaja uskoo, että alkueräajasta on vielä varaa puristaa vähän pois.

– Toivon, että saan finaalissa vielä pienen, uuden vaihteen päälle. Kilpailusta tulee tasainen, mutta luotan omiin kykyihini ja kuntooni tällä hetkellä, Kotaja kommentoi.

Kotajalle Dubain lämpimät olosuhteet sopivat hyvin. Illalla keli ei ole enää paahtava ja nopea ratakin saa suomalaiselta kiitosta.

– Finaalissa otetaan irti kaikki mitä tytöstä lähtee. Ja nautitaan kisaamisesta, Kotaja päätti.

Leo-Pekka Tähti kilpailee 100 metrin finaalissa perjantaina Suomen aikaa klo 16.09 ja Amanda Kotaja klo 18.10. Henry Manni kisaa 400 metrin alkuerissä ja Tähti illan päätteeksi 800 metrin alkuerissä. MM-kisoja voi seurata suorana Yle Areenassa ja perjantaina klo 18 TV2:ssa.

Lue myös:

Amanda Kotaja kelasi kisaennätyksen heti alkuerissä: "Tuntui tosi helpolta" – Leo-Pekka Tähti kovalla ajalla loppukilpailuun

Suomen parayleisurheilijat MM-mitalijahtiin Dubaihin – menestykseen tottunut joukkue ennätyskunnossa

Suomi kokeneella, seitsemän urheilijan joukkueella parayleisurheilun MM-kisoihin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat