Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Helmarien ennätysnainen iloitsi puolustajien maaleista: onnistui itsekin juhlaottelussa – "Äiti toi vähän jotain lahjoja"

Linda Sällström onnistui maalinteossa uransa 100. A-maaottelussa.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
Linda Sällström
Linda Sällström tuuletti maaliaan Kyprosta vastaan.AOP / Pekka Sipola

Naisten jalkapallomaajoukkueen kaikkien aikojen parhaaksi maalintekijäksi noussut Linda Sällström jatkoi maalitehtailua EM-karsinnassa Kyprosta vastaan. Voittomaaliksi jääneellä osumalla kelpasi juhlistaa uran 100. A-maaottelua.

Sällström saapui ottelun jälkeiseen haastatteluun lahjapaketti käsissään. Paris FC:n pelaajalla on nyt kasassa 44 maaottelumaalia.

– Äiti toi vähän jotain lahjoja. Olisihan tuossa laittaa muutaman enemmänkin, mutta pääasia on, että voitetaan. Kiva, että meidän puolustajatkin saivat tehdä vaihteeksi vähän maaleja, Sällström sanoi ja viittasi Natalia Kuikan sekä Emma Koiviston osumiin.

Helmarit jatkaa EM-karsinnan E-lohkon kärjessä, mutta pääkilpailijat Skotlanti ja Portugali ovat vielä kohtaamatta. Jälkimmäistä vastaan Suomi pelaa jo tiistaina vieraskentällä.

– Unta, ruokaa ja vettä. Sitten lähdemme keskittymään Portugali-peliin, katsomme videoklippejä ja ehdimme treenatakin siellä hyvin. Uskon, että tulemme olemaan valmiita, kun peli tulee, Sällström mietti.

Katso Suomi–Kypros-ottelun maalit!

Alanen palasi avaukseen

Maalin makuun Kyprosta vastaan pääsi myös avauskokoonpanoon palannut Emmi Alanen, joka täräytti yläriman kautta Suomen 2–0-maalin juuri ennen puoliaikaa.

– Oli kyllä tosi kiva pelata. Totta kai tolpat ja hukatut maalipaikat harmittavat, mutta tiesimme, että peli tulee olemaan tällainen. Siihen ei saa turhautua, ja jaksoimme painaa menemään, Alanen sanoi.

Loukkaantumisista viime aikoina kärsinyt Alanen uskoo olevansa Portugalia vastaan taas täydessä iskussa, vaikka ottelu tulee nopeasti vastaan.

– Onhan tässä aika monta päivää vielä. Matkustamme sinne huomenna ja pääsemme palauttelemaan hyvin, Alanen sanoi.

Portugalin ja Suomen välistä EM-karsintaottelua voi seurata tiistaina suorana Areenasta kello 20.25 alkaen.

Lue myös:

Voittoputki jatkuu! Helmarit teki selvää jälkeä Kyproksesta EM-karsinnassa – katso ottelun maalikooste

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat