1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Leijonat

Puljujärven peli kulki ja tuotti uran ensimmäisen Leijona-tehopisteen

Leijonien yksi seuratuimmista pelaajista Venäjä-ottelussa oli hyökkääjä Jesse Puljujärvi.

Jesse Puljujärvi Kuva: Tomi Hänninen

NHL-uran toistaiseksi tyssättyä raamikas laitahyökkääjä on pelannut Suomessa vahvan liigasyksyn. Nyt saatiin vertailla, miten Jesse Puljujärvi pärjäsi kovemmassa mittarissa.

– Ihan hyvä peli. Alussa oli ehkä pikkaisen tahmeaa, mutta kyllä me siitä vetreydyttiin. Koko ajan kakkos- ja kolmoserä oli parempaa, Puljujärvi jatkoi.

Jo avauserässä Puljujärvi oli saada oivan viimeistelypaikan, mutta venäläispuolustus ylsi syötönkatkoon. Sitten päätöserässä tuli arvokas onnistuminen, sillä Kärppien hyökkääjä merkkautti Leijonissa uran ensimmäinen tehopisteen.

Puljujärvi alusti voittomaaliksi osoittautuneen osuman, Leijonille 4-3-osuman viimeisteli vitjan toinen laitahyökkääjä Harri Pesonen.

–-Ihan hyvä, kiekkoa maalille ja Harri (Pesonen) oli siellä. Hyvä näin, Puljujärvi naurahti.

Puljujärveltä udeltiin vielä, yrittikö hän itse maalia tilanteessa vai oliko kuti tarkoitettu alustukseksi hyvissä asemissa olleelle Pesoselle.

– Laukaus, laukaus. Lauotaan paljon, Puljujärvi myönsi moton kera.

Kotimaisen liigan jäljiltä Puljujärvi sopeutui vaikeuksitta vauhdikkaaseen maajoukkuepeliin. Luistelussa hän ei jäänyt jälkeen, siitä kiittelivät myös ketjukaverit Sakari Manninen ja Pesonen.

- Kova tempo. Kyllä minä sanon, että Venäjä oli kova kamppailemaan. Siinä voidaan ottaa askelia eteenpäin, Puljujärvi kuvasi.