Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Naisleijonat nappasi avausvoittonsa viiden maan turnauksessa

Suomi kukisti Sveitsin 4–1 Venäjällä pelattavassa viiden maan turnauksessa.

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue
Elisa Holopainen
Elisa Holopainen iski Suomen 4–1-osuman alivoimalla. Tomi Hänninen

Suomen naisten jääkiekkomaajoukkue kukisti Sveitsin 4–1 viiden maan turnauksessa Venäjän Dmitrovissa. Voitto oli Suomelle turnauksen ensimmäinen.

Turnauksessa kaksi aiempaa otteluaan Tshekille ja voittolaukauskilpailun jälkeen Venäjälle hävinnyt Naisleijonat oli tehnyt viisikkoihinsa muutoksia ja maalihanat aukesivatkin kuuden minuutin pelin jälkeen. Nelli Laitinen laukoi siniviivalta ja Julia Liikala tökkäsi kiekon maalin edestä maaliin. Naisleijonat karkasi ylivoimalla kahden maalin johtoon erän puolivälissä, kun Minttu Tuominen ohjasi maalille ja Tanja Niskanen laittoi kiekon sisään.

Sveitsi kavensi toisessa erässä ylivoimalla. Suomen purku epäonnistui ja kiekko pelattiin maalin kulmalle kuin varkain ehtineelle Lara Zimmermannille, joka ohitti Suomen maalia vahtineen Meeri Räisäsen.Erän lopulla Suomi meni kuitenkin 3–1-johtoon ylivoimalla, kun Sveitsi oli saamassa toista rangaistustaan. Erotuomari vihelsi pelin poikki samaan aikaan kuin Rosa Lindstedt sai tökättyä kiekon pelaajasumasta maaliin. Pitkän neuvonpidon päätteeksi osuma hyväksyttiin.

Kolmannessa erässä nähtiin vasta 17-vuotiaan Elisa Holopaisen komea yksilösuoritus. Hyökkääjä riisti kiekon alivoimalla oman pään siniviivan kohdalla ja kuljetti pelivälineen sveitsiläispuolustajien läpi maaliin.

Enempää osumia ei nähty, joten Suomi nappasi turnauksen avausvoittonsa lukemin 4–1. Seuraavaksi Suomi kohtaa lauantaina Saksan kello 14.

Lue myös:

Naisleijonat taipui Tshekille – päävalmentaja Mustonen sadatteli huolimatonta vaihtamista: "Täydellinen kaaos"

Kommentti: Naiskiekko unohdettiin tylysti heti MM-huuman jälkeen – JYPin esimerkki on kullanarvoinen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat