Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Suomea kolmissa olympialaisissa edustanut Tapio Nirkko päättää uransa – ei tähtää Tokioon

Suomella ei ole vielä maapaikkaa Tokioon. Finnjolla on viimeistä kertaa mukana olympialaisissa ensi kesänä.

purjehdus
Tapio Nirkko kuvassa
Suomen Purjehdus ja Veneily ry

Finnjolla-purjehtija Tapio Nirkko päättää urheilu-uransa tähän kauteen. Vielä viime keväänä olympiapaikkaa tavoitellut Nirkko ei täten tähtää ensi kesän Tokion olympialaisiin.

– Kun huomasin, että draivi kehittyä ja halu sitoutua huipulle tähtäävään valmentautumiseen oli hiipunut, oli päätös tavallaan selvä. Ei sitä kieltää voi, etteivätkö isot matkustusvuorokaudet ja taloudellinen puoli olisi olleet vaikuttamassa perheellisen ihmisen päätökseen, Nirkko sanoo Suomen Purjehdus ja Veneilyn tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

Nirkolla, 35, on takanaan merkittävä purjehdusura. Ensimmäisissä arvokilpailuissa hänet nähtiin jo vuonna 2002. EM-hopealle Nirkko purjehti vuonna 2009. Lisäksi hän on edustanut Suomea Pekingin, Lontoon ja Rion olympialaisissa. Paras olympiasaavutus on Lontoosta, missä Nirkko oli kymmenes.

– Olen ollut onnekas, kun olen päässyt pistämään kaiken likoon urheilun puolesta. Hyvä reissu tämä on ollut, ja päällimmäisenä mielessä on kiitollisuus kaikista kohtaamisista ja kokemuksista reilun 15 vuoden aikana, Nirkko jatkaa.

Suomella ei ole vielä maapaikkaa Tokion olympialaisiin. Euroopan kiintiössä jaetaan vielä yksi paikka ensi keväänä Genovan maailmancupissa. Finnjolla on mukana Tokiossa viimeistä kertaa olympialaisissa.

– Toivon, että siellä nähdään sinivalkoista väriä, vaikken minä mukana olekaan. Tsempit Oskari Muhoselle kevääseen, Nirkko päättää.

Lue myös:

Suomi on edelleen ilman olympiamaapaikkaa Finnjollissa – seuraava mahdollisuus vasta ensi keväänä

Finnjolla-purjehtijat tavoittelevat EM-kisoissa paikkaa Tokion olympiaregattaan – "Maapaikan saavuttamiseen vaaditaan huipputulos"

Kolminkertainen olympiakävijä ja maailmancupissa säväyttänyt nuori lupaus kamppailevat paikasta Finnjollan viimeiseen olympiapurjehdukseen

Lähteet: Suomen Purjehdus ja Veneilyn tiedote.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat