1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

IAAF:n viimeisin päätös oli liikaa kolmiloikan olympiavoittajalle – perusti yleisurheilijoille oman yhdistyksen: "On aika todelliselle muutokselle"

Christian Taylor päätti toimia sen jälkeen, kun IAAF päätti pudottaa lajeja pois Timanttiliigan ohjelmasta.

Christian Taylor kirjoitti Twitter-tililleen manifestin IAAF:n Timanttiliiga-päätöksestä ja yleisurheilijoiden yhdistyksestä. Kuva: Getty Images

Kaksinkertainen olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari Christian Taylor sai tarpeekseen, kun Kansainvälinen yleisurheiluliitto (IAAF) päätti karsia Timanttiliigasta kahdeksan lajia pois.

Yksi näistä lajeista on kolmiloikka. Laji, jonka Timanttiliigan mestaruuden Taylor on voittanut jopa seitsemän kertaa.

Taylor päätti perustaa yleisurheilijoille oman yhdistyksen, joka ajaa urheilijoiden etua sekä oikeuksia ja antaa heille sananvaltaa tulevaisuudessa.

– On aika todelliselle muutokselle. En suostu enää istumaan kädet ristissä, hän kirjoitti.

Taylor muistutti tunnisteellaan #WeAreTheSport, ettei urheilua ole ilman urheilijoita. Yhdysvaltalainen julkaisi eilen illalla Twitter-tilillään manifestin asiasta ja saikin aikaiseksi suurta kiinnostusta.

Dohan MM-kisoissa 200 metriä voittanut britti Dina Asher-Smith vastasi Taylorille Twitterissä ja kertoi antavansa tälle sekä yhdistykselle tukensa. “Tehdään tämä!” Asher-Smith tviittasi. 200 metriä kuuluu kolmiloikan, 3 000 metrin estejuoksun ja kiekonheiton kanssa Timanttiliigasta poistuviin lajeihin.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Yhdistys kertoi tänään Twitterissä kertovansa lähipäivinä enemmän toiminnastaan ja niistä urheilijoista, jotka ovat siinä virallisesti mukana.

Urheilijoilla on IAAF:n urheilijakomissiossa kuusi jäsentä, joista kahdella on äänivalta myös IAAF:n 26 hengen hallituksessa.

Lue myös:

Näin IAAF:n suomalaisjäsen vastaa Timanttiliigasta ulos joutuvien tähtiurheilijoiden kritiikkiin – lohduttaa suunnitteilla olevalla uudella kilpasarjalla

Yleisurheilijat raivostuivat Timanttiliigan uudistuksesta – estejuoksutähti lataa kritiikkiä IAAF:lle: "Selvästikään meidän työpanoksellamme ei ole mitään merkitystä"