Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Cocks haastaa Mestarien liigassa Ruotsin mestarin – tähdistöön valittu Tamminen ennätysvireessä, katso suorana klo 16.55

Cocksin vieraspelit jatkuvat Mestarien liigassa Ruotsissa.

urheilu
Teemu Tamminen KK osoittaa asentamiensa putkien sijaintia käsipallohallissa. Katse kameraan.
Käsipallon Mestarien liiga: IK Sävehof - Cocks, katso suorana kello 16.55 alkaen.

Cocksin 32-vuotias kapteeni Teemu Tamminen on intoutunut häkellyttävään vauhtiin käsipallon Mestarien liigassa. Tamminen heitti Cocksin edellisessä ottelussa Sportingia vastaan 11 maalia, joka on hänen ennätyksensä Euroopan ykkösliigassa. Samalla Tamminen kiilasi uhittelemaan maalipörssin kärkipelaajia.

Tamminen on heittänyt kuudessa ottelussa 35 maalia, ja hän on maalitilastossa jaetulla kuudennella sijalla. Pörssikärjessä on Kadetten Schaffhausenin Gabor Csaszar, joka on paukuttanut kaikkiaan 41 maalia. Csaszarin edustama Kadetten on pelannut yhden ottelun Cocksia enemmän, joten Tammisella olisi jopa mahdollisuus kiilata Sävehof-ottelussa pörssikärkeen.

– Tamminen valittiin myös edellisen kierroksen tähdistöön. Nico Rönnberg ylsi samaan viime kaudella, se on hieno meriitti, Yle Urheilun asiantuntija Tomi Salminen kertoi.

Tammisen takana Cocksin viivapelaaja Juri Lukyantchuk on heittänyt 26 maalia, ja Rönnberg on vasta joukkueen kolmanneksi tehokkain pelaaja 24 maalillaan. Rönnbergin otteet hyökkäyspäässä ovat olleet yllättävän vaisuja eurokentillä.

– Rönnberg säästelee paljon kättään ja heitot lähtevät usein olkapään alapuolelta. Se kertoo, että jotakin häikkää on oikean käden olkapäässä, Salminen pohdiskeli.

Viime kaudella Rönnberg voitti Mestarien liigan lohkovaiheen maalipörssin, joten vastustajat osaavat myös varautua hänen kikkoihinsa.

Cocks on C-lohkossa viidentenä

Alkukauden otteluissa kaksi voittoa napannut Cocks on C-lohkossa viidentenä, tasapisteissä Presovin kanssa. Lauantain Sävehof-pelissä Cocksilta ei odoteta suurtekoja, sillä Ruotsin mestarijoukkue käväisi Riihimäellä syyskuussa nappaamassa vierasvoiton maalein 30-25.

Paineet kuitenkin kiusaavat kotijoukkuetta, sillä Sävehofin tavoitteena on sijoittua lohkossa kahden parhaan joukkoon ja edetä jatkopeleihin. Perinteet velvoittajat Sävehofia, joka mainostaa itseään maailman suurimpana käsipalloseurana. Joukkue pystyi murtautumaan Mestarien liigassa 16 parhaan joukkoon kausilla 2005 ja 2012.

–Sävehofin alkukausi oli yllätys, mutta pienoinen alamäki on alkanut. Lohkokolmonen Sporting uhkaa jo kiilata ohi. Heillä on nuori ja kokematon joukkue, jonka todellinen osaaminen on näkynyt edellisissä otteluissa, Salminen muistutti.

Sävehofilla on takanaan kaksi peräkkäistä suurtappiota lohkokärki Irunille. Edellinen ottelu päättyi Partillessa maalein 24-33 espanjalaisjoukkueelle.

Ruotsin pääsarjassa Sävehof on vasta seitsemäntenä. Joukkueen parhaimmistoa ovat oikea pakki Gzim Salihi, 21, joka on päässyt jo Ruotsin maajoukkuerinkiin, sekä pelinrakentaja Jonathan Edvardsson, 22, ja vasen pakki William Bogojevic, 22. Maalilla turjuu 24-vuotias Agust Eli Björgvinsson, joka pelaa myös Islannin maajoukkueessa.

–Sävehof on tietysti suosikki illan ottelussa. Cocksin suurin ongelma on materiaalin kapeus. Kaikki on kiinni siitä, miten aloituskuusikko onnistuu kentällä, vaihtoja ei voi paljoakaan tehdä. Sporting-pelistä jäi käteen hyvä toinen puoliaika, jonka Cocks hävisi vain yhdellä maalilla, Salminen painotti.

IK Sävehof - Cocks -ottelua voi seurata Yle Areenassa kello 16.55 alkaen.

Lue lisää:

Suomen käsipallomiesten MM-karsintataival käyntiin Israelissa – "Ei tästä kävelemällä mennä jatkoon"

Nyt tuli makea voitto! Cocks nujersi portugalilaisen huippujoukkueen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat