Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kuka on nopein suksilla, kun hiihdon "Usain Bolt" kohtaa ME-miehen? Katso tiukka sprinttikilpailu

Uusi maastohiihdon supersprinttisarja hakee vastausta siihen, kuka on nopein hiihtäjä 100 metrillä. Ensimmäinen osakilpailu kuudesta kisattiin Östersundissa, Ruotsissa ja seurattiin Yle Areenassa.

hiihto
Maastohiihdon supersprintti
Katso lähetystä kuvaa klikkaamalla.

Maastohiihto on tunnetusti kestävyysurheilua, mutta kuten aina ihmisiä on kiinnostanut myös se, kuka on lajissa nopein. Nyt tätä pyritään selvittämään uudessa supersprinttisarjassa.

Tällä hetkellä 100 metrin maailmanennätystä pitää hallussaan italialainen Emanuele Becchis, joka kellotti viime kaudella ajakseen 10,78. Tätä ennen ennätysmiehenä on ollut jo usean vuoden ajan norjalainen Ludvig Søgnen Jensen, joka aikoo haastaa nytkin Becchisin, sekä useat muut Ruotsin ja Norjan sprinttihirmut.

Jensen on ollut yksi merkittävistä tekijöistä kisan syntyyn. Kun vuonna 2012 Bislettillä järjestettiin ensimmäisen kerran 100 metrin kutsukilpailu, ei Jensen päässyt mukaan. Seuraavana vuonna häntä ei aluksi huolittu mukaan, mutta Jensen keksi laittaa Youtubeen videon, jossa hän osoitti olevansa paikan arvoinen. Ja kun media tarttui täkyyn ja hehkutti, miten Jensen kukistaisi itsensä Petter Northugin, Jensen pääsi mukaan.

Eikä Jensen ainoastaan päihittänyt Northugia tuossa kisassa, hän voitti koko kilpailun. Tämän jälkeen Jensen on ollut ykkösnimi vastaavissa kisoissa, ja häntä on tituleerattu jopa hiihdon Usain Boltiksi.

Jensen ei ole hävinnyt 100 metrin kisoja, mutta viime kaudella hän loukkasi rintalihaksensa ja joutui olemaan muutamista osakilpailuista sivussa. Tällä aikaa Becchis otti maailmanennätyksen haltuunsa.

Viime keväänä Jensen palasi kilpaladuille ja kukisti Becchisin. Olosuhteet eivät kuitenkaan antaneet mahdollisuutta ME-ajan hätyttelemiseen. Miten käy nyt, kun kaksikko kohtaa nyt Östersundissa?

Suomalaisia on ilmoittautunut Östersundin kisaan yksi, Jennie Lindvall. Naisten kisan ennakkosuosikkeja ovat Norjan Marte Nordlunde ja Ruotsin Linn Sömskar. Miesten puolella Jensenin ja Becchisin lisäksi mukana voitosta taistelevat muun muassa ruotsalaiset Karl-Johan Dyvik, Erik Silfver ja Teodor Peterson.

Supersprinttisarja

9.11. Östersund, Ruotsi

10.1. Dresden, Saksa

24.1. Marcialonga, Italia

31.1. König Ludwig Lauf, Saksa

12.3. Moskova, Venäjä

3.4. Ludde Open, Hafjell, Norja

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat