Suora

  • Blondi tuli paneeliin
  • Parayleisurheilun MM, kuudes kilpailupäivä
  • Kuudes kilpailupäivä
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Hiihdon "Usain Bolt" vei ensimmäisen supersprinttikisan, naisten puolella nähtiin suomalaisväriä välieriin asti

Hiihdon supersprinttisarjan ensimmäisessä osakilpailussa ei lopulta nähtykään kahden ennakkosuosikin kohtaamista, mutta 100 metrin hiihtokisan nopeimpien nimet eivät olleet yllätyksiä.

hiihto
Ludvig Jensen
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Östersundin 100 metrin hiihtokisan suurimmat ennakkosuosikit miesten puolella olivat maailmanennätyksen hallitsija Emanuele Becchis ja hiihdon Usain Boltiksikin kutsuttu Ludvig Søgnen Jensen.

Kaksikon odotettiin kohtaavan finaalissa, mutta välierässä koettiin suuryllätys, kun italialaisen Becchisin hiihto hajosi, ja hän putosi yllättäen jatkosta. Sen sijaan lajia vuosikausia hallinnut norjalainen paransi vauhtiaan loppua kohti ja selviytyi finaaliin.

Finaalissa Jensen sai loistavan lähdön ja sai heti revittyä pienen eron Ruotsin Marcus Grateen. Hän otti voiton vakuuttavasti, eikä hänen vauhtinsa sakannut välierän tavoin 70–80 metrin kohdalla. Jensenin voittoaika 12,02 oli vaatimaton verrattuna esimerkiksi Becchisin ME-aikaan 10,78, mutta Östersundissa ei ollut tällä kertaa ennätyskeliä.

Grate tuli toiseksi ja Norjan Ragnar Bragvin Andersen kolmanneksi.

– Olen aina suosikki finaalissa, mutta tänään oli vaikea päivä. Minulla oli vaikeuksia koko päivän karsinnasta lähtien lähtöporttien kanssa ja meinasin vielä kaatuakin, Jensen kertoi kisan jälkeen.

Vaikka Jensen on hallinnut lajia aina viime kauteen asti, hän myönsi jännittäneensä kisaa erityisen paljon. Syy tähän oli hänen mukaansa kilpailun televisiointi.

Naisten kisassa ennakkosuosikki Marte Nordlunde oli vakuuttava karsinnasta finaaliin. Viime keväänä Ruotsin Maja Dahlqvistille ME-ajan menettänyt norjalainen sai vahvan startin finaalissa ja vei voiton selkeällä erolla. Nordlunden voittoaika oli 13,49, kun Dahlqvistin maailmanennätys on 12,20.

Toisesta sijasta kävivät tiukan kamppailun maailmancupin sprinteissäkin menestynyt Ruotsin Linn Sömskar ja enemmän pitkille matkoille panostanut, vuoden 2018 Vasaloppetin voittanut Lina Korsgren. Maalikamerakuvan perusteella Sömskar julistettiin kakkoseksi ennen maannaistaan Korsgrenia.

Naisten kisassa nähtiin suomalaisväriäkin, kun IF Åsarnaa edustava Jennie Lindvall selviytyi välieriin asti. Jo puolivälierissä Lindvall oli tiukoilla, sillä hän sai huonon lähdön, mutta onnistui loistavasti loppuvenytyksessään. Välierässä Lindvall horjahti matkan puolivälissä, jäi erässä kolmanneksi ja putosi jatkosta.

Lue myös:

Kuka on nopein suksilla, kun hiihdon "Usain Bolt" kohtaa ME-miehen? Katso tiukka sprinttikilpailu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat