Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Manni jäi ilman mitalia – "Sataselle lähden ihan täydellä tsempillä"

Henry Mannin mitaliputki MM-kisoissa ei jatkunut ainakaan 400 metrin kelauksessa.

yleisurheilu
Henry Manni
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Henry Manni jäi ilman mitalia T34-luokan 400 metrin finaalissa parayleisurheilun MM-kisoissa Dubaissa, kun hän ylitti maaliviivan neljäntenä. Jo ennakkoon mitalin tiedettiin olevan tiukassa, mutta 400 metrillä Mannilla oli realistisimmat mahdollisuudet jatkaa vuodesta 2013 alkanutta MM-mitaliputkeaan.

Ratakierroksen voittajasta ei ollut epäselvyyttä, sillä ykkönen oli Tunisian Walid Ktila ajalla 50,54. Hän on hallinnut luokkaa jo usean vuoden ajan suvereenisti. Hopeaa otti toinen kisan ennakkosuosikki, Arabiemiirikuntien Mohamed Alhammadi ajalla 51,11.

Rankingnelosena kisaan lähtenyt Manni ei saanut parasta mahdollista starttia eikä viimeinen kaarre ollut yhtä terävä kuin alkuerässä. Hän pystyi kuitenkin ohittamaan tuolloin kolmantena olleen Kanadan Austin Smeenkin, mutta Kiinan Wang Yangin loppuveto oli Mannia kovempi.

Vasta 17-vuotias Wang kellotti uuden ennätysaikanasa 52,84 ja otti pronssia. Manni oli neljäs ajallaan 53,15. Suomalaiskelaaja jäi parhaastaan yli 1,5 sekuntia, sillä hän kelasi viime toukokuussa Euroopan ennätysajaksi 51,75. Finaalin heikkoihin aikoihin vaikutti takasuoralla puhaltanut tiukka vastatuuli.

– Olin ennakolta ajatellut, että jos voitan sen kanadalaisen saan mitalin. Voitin hänet, mutta ei näköjään riittänyt, Manni harmitteli Yle Urheilulle ja myönsi Wangin nousun mitaleille hieman yllättäneen.

Manni ei ollut täysin tyytyväinen suoritukseensa, sillä se ei hänen mielestään ollut "riittävän hyvä". Hän osallistuu Dubain kisoissa vielä 100 ja 800 metrille, joten mahdollisuudet mitaleille on vielä olemassa.

– Onhan tässä vielä matkoja jäljellä. Tämä oli vasta ensimmäinen. Sataselle lähden ihan täydellä tsempillä, hän vakuutti.

Korjattu 9.11.2019 kello 19.05: Manni ei saavuttanut suorituksellaan paralympiapaikkaa, kuten jutussa aiemmin luki, sillä 400 metrin kelauksessa ei ole T34-luokkaa Tokion paralympialaisissa.

Lue myös:

Henry Manni haluaa jatkaa mitaliputkeaan – tänään siihen on realistisin mahdollisuus: "Olen aina ollut arvokisoissa parhaimmillani"

Amanda Kotaja täydensi parajoukkueen kultasaalista ja kertoi syyn Suomen kelausmahtiin

Huikeaa ylivoimaa! Kotaja kelasi MM-kultaa kisaennätyksellä

“Herran pieksut sentään, mikä finaali!” Tähti hämmästeli käsittämättömän tiukkaa finaalia

Tuomas Manni kuulan finaaliin parayleisurheilun MM-kisoissa

Leo-Pekka Tähti teki sen taas! Kelasi jo neljännen maailmanmestaruuden

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat