Suora

  • Urheiluruutu

Perjantaina upeat pisteet saalistanut Emmi Peltonen ei onnistunut vapaaohjelmassa – suomalainen jäi lopulta kauaksi ennätyksestään

Emmi Peltonen avasi kautensa kaksijakoisesti.

taitoluistelu
Emmi Peltonen
Emmi Peltonen ei onnistunut vapaaohjelmassa lyhytohjelman tavoin.Jarno Kuusinen / AOP

Taitoluistelija Emmi Peltonen avasi kautensa Latvian Riiassa. Peltonen onnistui erinomaisesti perjantain lyhytohjelmassa, jossa hän teki uuden ennätyksensä 65,51. Tuloksen ansiosta Peltonen pääsi lauantaiseen vapaaohjelmaan kärkipaikalta.

Vapaaohjelma ei kuitenkaan sujunut yhtä mallikkaasti. Peltonen sai tuomareilta vain 92,89 pistettä. Kokonaispisteillä 158,40 suomalainen jäi omasta ennätyksestään yli 13 pisteen päähän.

Peltoselle olisi tarvinnut uuden ennätyksensä saavuttamiseen pisteet 106,51. Peltosen henkilökohtainen ennätys vapaaohjelmasta on viime tammikuun EM-kisoista, jolloin hän keräsi pisteet 111,97.

– Teknisesti kaikki asiat ovat kyllä hallussa ja kuuden minuutin verryttely ennen kilpailusuoritusta sujui tänäänkin erinomaisesti. Ohjelman alkupuolen hyppyelementteihin kuitenkin osui kaksi täysin yllätyksenä tullutta kaatumista, jotka katkaisivat keskittymisen. Pitkän kilpailutauon jälkeen on kuitenkin hienoa, että lyhytohjelma onnistui, ja eiköhän vapaaohjelmakin jo ensi viikolla GP-kilpailuissa suju. Meillä on hyvä motivaatio päällä, Peltosen valmentaja Sirkka Kaipio sanoi Taitoluisteluliiton tiedotteessa.

Vapaaohjelman johdosta Peltonen putosi kokonaiskilpailussa neljänneksi. Kilpailun voitti Valko-Venäjän Viktoria Safonova pistein 181,88. Azerbaidžania edustava vasta 16-vuotias Ekaterina Ryabova sijoittui toiseksi pistein 178,23. Kolmas oli Georgian Alina Urushadze (163,83).

Lue myös:

Emmi Peltoselle mainio kauden avaus – johtaa lyhytohjelman jälkeen ennätyspistein: "Otan tämän treenimeiningillä"

EM-pronssimitalisti Viveca Lindfors ei ole selättänyt selkävaivojaan ja kauden aloitus viivästyy – valmennuspäällikkö: "Selkä tarvitsee kuntoutusta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat