Australian puskapalot uhkaavat MM-rallikauden päätöstä – kilpailu uhkaa lyhentyä kaksipäiväiseksi: "Tilanne ei näytä hyvältä"

Yle Urheilun tietojen mukaan muutokset reittiin ovat todennäköisiä. Autosportille kerrotaan, että erikoiskokeilla käytettävät tiet on jo suljettu kaikelta liikenteeltä.

Rallin MM-sarja
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala ajoi Australian rallin voittoon vuosi sitten.Stephen Blackberry/Action Plus via Getty Images

Kaiken Yle Urheilun rallisisällöt lähetystietoineen löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

MM-rallikausi päättyy ensi viikolla Australiassa. Osakilpailun järjestäminen on kuitenkin pahasti vaakalaudalla. Kilpailun järjestäjät ovat hyvin huolissaan alueella riehuvista puskapaloista. Maa- ja metsäpalot ovat jo ehtineet aiheuttaa kuolonuhreja ja omaisuusvahinkoja.

Järjestäjät ovat ilmoittaneet julkisesti varautuneensa lyhentämään kilpailun kaksipäiväiseksi, jolloin Australiassa ajettaisiin vain lauantaina ja sunnuntaina. Yle Urheilun tietojen mukaan on todennäköistä, että reittiin joudutaan tekemään muutoksia palojen johdosta.

Reitin merkittävä lyhentäminen suunnitellusta voi vaikuttaa jaettaviin MM-pisteisiin. Rallin erikoiskokeiden kokonaispituudeksi on ilmoitettu 324,65 kilometriä. Ilmoitetuista kilometreistä on ajettava vähintään kolme neljäsosaa, muuten MM-pisteitä jaetaan vain puolet.

Kolme neljäsosaa tarkoittaa Australian rallin tapauksessa sitä, että erikoiskoekilometrejä on ajettava vähintään noin 243. Pelkästään torstain ja perjantain aikana rallia ajetaan yli 125 kilometriä.

Järjestäjillä on kiire reitin mahdolliselle muuttamiselle, sillä kuljettajien on määrä aloittaa reittiin tutustuminen eli nuotittaminen tiistaina.

Moottoriurheilulehti Autosportille kerrotaan, että palot eivät ole vielä vaikuttaneet teiden kuntoon tai turvallisuuteen. Erään tehdastallin edustaja kuitenkin viestittää Autosportille, että "tilanne ei näytä hyvältä".

Australian rallin pääpaikka on Coffs Harbourin kaupungissa, joka sijaitsee Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa. Palot eivät uhkaa kaupunkia, eivätkä näin huoltoparkin rakennustöitä, mutta tulevan rallin erikoiskokeisiin kuuluvat tiet on suljettu kaikelta liikenteeltä. Näin ollen edes rallin järjestäjät eivät pääse tällä hetkellä valmistelemaan reittiä nuotitusta varten.

Palojen etenemistä voi seurata reaaliajassa täältä (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Ott Tänak päätti hylätä Toyotan voittoisan Walesin rallin jälkeen – maailmanmestari toivoo, että pääsee Hyundain rattiin vielä ennen joulua

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat