Suora

  • Ratsastuksen maailma
  • Elävä arkisto esittää
  • Viimeistä viedään

Blomqvist ainoana suomalaisena kärkikolmikkoon PM-maastojen pääsarjoissa

Nathalie Blomqvist sijoittui kolmanneksi 19-vuotiaiden sarjassa Vierumäellä.

yleisurheilu
Nathalie Blomqvist
Nathalie Blomqvist vastasi parhaasta suomalaistuloksesta PM-maastojuoksukisoissa. SUL / Anssi Mäkinen

Suomen Nathalie Blomqvist sijoittui 19-vuotiaiden naisten sarjan kolmanneksi maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa. Heinolan Vierumäellä sunnuntaina käydyssä kilpailussa Blomqvist oli ainoa suomalainen, joka ylsi pääsarjoissa kolmen parhaan joukkoon.

Suomi otti pronssia myös 19-vuotiaiden joukkuekilpailussa, kun Heljä-Viivi Unkila sijoittui 10:nneksi ja Janette Vänttinen 13:nneksi.

Blomqvist jäi 4,5 kilometrin matkalla norjalaisvoittaja Ingeborg Östgårdista kuusi sekuntia. Norjalainen hopeamitalisti Andrea Modin Engesäth oli neljä sekuntia Blomqvistia vikkelämpi.

Blomqvist joutui kilpailussa tekemään vetojuhdan töitä ja olisi toivonut apua muilta.

– Tein sen muille helpoksi, kun vedin koko matkan, Blomqvist sanoi tiedotteessa ja viittasi kisan loppuratkaisuun, jossa Östgård ja Engesäth menivät hänestä ohi.

Blomqvist ei löytänyt Vierumäen kisaan parasta virettä, mutta hän haluaisi jatkaa syksyn maastojuoksuja joulukuussa EM-maastoissa.

Naisten yleisessä sarjassa Johanna Peiponen oli neljäs. Voiton vei odotetusti Tanskan Anna Emilie Möller, joka selvitti 7,5 kilometrin taipaleen aikaan 25.21. Peiponen hävisi voittajalle 19 sekuntia. Pronssiin jäi eroa kuusi sekuntia. Ruotsin Sara Christiansson oli kisan toinen ja Norjan Maria Sagnes Wågan kolmas.

– Hyvä juoksu, kovempaa en päässyt. Tiesin, että nuo kolme ovat minua nopeampia, joten neljäs sija oli aika realistinen tässä kilpailussa, Peiponen sanoi ja kertoi lähtevänsä EM-maastoihin, jos hänet valitaan joukkueeseen.

Miesten yleisen sarjan kilpailussa Antti Ihamäki oli parhaana suomalaisena seitsemäs ja 19-vuotiaiden miesten sarjassa Mika Kotiranta viides. Ihamäki jäi mitaleista puoli minuuttia, kun taas Kotiranta jäi kuuden kilometrin kilpailussa pronssista kolme sekuntia. Miesten yleisessä sarjassa kilpailumatka oli yhdeksän kilometriä.

Miesten kilpailun voitti kahden sekunnin erolla Ruotsin David Nilsson ennen Islannin Hlynur Andréssonia ja Ruotsin Adhanom Abrahaa. 19-vuotiaiden sarjan ykkönen oli Norjan Håkon Stavik. Tanskan Joel Ibler Lillesø voitti tiukassa kamppailussa Norjan Jonatan Vedvikin ja oli toinen.

Muokattu kello 15.05: Lisätty Blomqvistin ja Peiposen kommentit.

Lue myös:

Uusi villitys voi tuoda juoksuvammoja peruskuntoilijalle, vaikka häikäisevät maailmanennätykset kertovat tossujen hurjasta kehityksestä

Yksikin juoksukerta viikossa vähentää ennenaikaisen kuoleman riskiä yhtä paljon kuin himokuntoilu, summaa tutkimusyhteenveto

Lähteet: Urheiluliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat