Suora

  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

Ennätyssuuri suomalaisyleisö todisti Kalle Samoojan Euroopan-kiertueen onnistumista Turkissa: "Sydäntä lämmittää"

Samooja varmisti nousujohteisella pelillä paikan golfin Euroopan-kiertueen finaalikiertueen toiseen kisaan Etelä-Afrikkaan.

golf
Kalle Samooja
Kalle Samoojan otteita seurasi Turkissa moni suomalaisfani.Getty Images

Ammattilaisgolfari Kalle Samooja sijoittui Turkin Antalyassa kisatun Euroopan-kiertueen finaalikiertueen avauskisassa jaetulle sijalle 17. Nousujohteisesti kilpaillut Samooja varmisti tuloksella paikan kolme kilpailua käsittävän kiertueen toiseen kisaan Etelä-Afrikkaan.

– Onhan Etelä-Afrikkaan pääseminen aika iso bonus tälle kaudelle ja todella positiivinen uutinen. Kyllä minä sinne tietenkin halusin koko ajan itseni pelata ja se oli tämän viikon ainoa tavoite, puhelimitse Antalyasta tavoitettu Samooja kertoi hyväntuulisena.

Samoojan lopputulos Turkin neljän kierroksen jälkeen oli 14 alle parin. Vielä ennen sunnuntain päätöskierrosta näytti, että peli on pelattu Etelä-Afrikan osalta.

– Alku oli ehkä vähän hitaanpuoleinen. Ensimmäisen päivän jälkeen olin kuusi lyöntiä perässä ja kun täällä mennään aika kovaa, niin sellaista on vaikea kuroa kiinni. Olin koko ajan sen 6–7 lyöntiä kärjestä ja siihen se sitten lopulta jäikin. Tuollaista kierrosta alkuun en oikein pystynyt sallimaan, golfari kertoi.

Samooja pääsi sanojensa mukaan hyville paikoille koko kisarupeaman ajan, mutta putti ei toiminut ennen viimeistä päivää. Silloin hän käytti kaikki paikat hyödyksi.

– Tilastojen valossa löin palloa hyvin koko viikon ja tiesin, että jos putti alkaa paremmin kolisemaan, niin silloin tulee hyvää nousua. Ja tänään vihdoin rupesi osumaan reikään ja sai tuollaisen hyvän kiekan reissun päätteeksi, Samooja iloitsi.

Masters-voittajan otteet syynättiin

Pelirupeama oli monella tapaa Samoojalle erityinen. Hän pääsi viimeisenä kisapäivänä kiertämään rataa yhdessä ruotsalaisen Alex Norénin ja englantilaisen Masters-voittajan Danny Willettin kanssa. Vaikka kilpakumppaneiden peliin ei juuri ehdi huomiota kiinnittämään, ennätti Samooja hoksata pari kiinnostavaa asiaa kilpatovereista.

– Huomasin, että samanlaisia kuolevaisia he ovat kuten me suomalaiset. Ei se peli loppupeleissä sen kummoisempaa heilläkään ole. Ehkä he ovat vain saaneet hyvässä paikassa vähän enemmän irti itsestään, Samooja kertoi ja jatkoi:

– Pojilla, tai ainakin Dannylla, tuntui hauskan pitäminen ja nauttiminen unohtuneen, ja hänellä oli vähän haastavaa tänään, Samooja veisteli hyväntuulisena.

Lisävirtaa suorituksiin toi runsaslukuinen suomalaisyleisö. Samoojan mukaan suurin osa golfarin ryhmää seuranneista kannattajista oli suomalaisia.

– On hienoa, että on yleisöä ylipäätään, mutta että vielä suomalaisia. Noilla pienemmillä kiertueilla tämän vuoden aikana ei ole ihan hirveästi ollut suomalaisia, niin kyllä lämmitti sydäntä nähdä Suomen lippuja ja tuttujakin.

Tähtäin jo Dubaihin

Yksi Samoojan kauden tavoitteista oli päästä juuri Turkkiin. Se olisi hänen mukaansa ollut merkki hyvästä kaudesta. Nälkä kuitenkin kasvoi, kun peli löysi kisaviikon edetessä paremmin uomiinsa. Finaalikiertueen kolmas ja viimeinen kilpailu käydään marraskuun 21.–24. Dubaissa, ja sinnekin on vielä mahdollisuus päästä nappisuorituksella.

– Peli on ollut hyvää viime ajat ja näitä kahdenkympin sijoituksia on tullut useampia putkeen. Jos tästä nyt jokunen palanen loksahtaa kohdalleen alkuviikosta ja löytyy rentous tekemiseen, niin kyllä kärkisija on mahdollinen. Viiden kärkeen pitäisi yltää ensi viikolla, sen pitäisi riittää Dubaihin. Uskon, että se on mahdollista.

Lue myös:

Mainio päätöskierros Turkissa toi Kalle Samoojalle hyviä uutisia: golfkausi jatkuu Etelä-Afrikassa

Kalle Samoojan pelaaminen vuoristorataa Euroopan kiertueen ensimmäisessä finaalikisassa – kymmenen lyönnin päässä kärjestä

Golfin Euroopan kiertuetta pelataan tällä viikolla epävakaassa Turkissa – suomalaispelaajatkin mukana: "He ovat sitä mieltä, että tällä viikolla pelataan täällä, niin silloin pelataan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat