Leijonat oli Tre Kronoria vahvempi isänpäivän klassikossa – päätöserää väritti Suomen maalin hylkäys: "Onhan tämä koomista"

Suomi sijoittui kotiturnauksessaan toiseksi. Katso ottelun maalikooste pääkuvaa klikkaamalla.

Miro Aaltonen
Katso kooste ottelun parhaista paloista.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue sijoittui toiseksi EHT-turnauksessa Helsingissä. Leijonat voitti Ruotsin sunnuntaisessa turnauksen päätöskamppailussa lukemin 2–1 (1–0, 1–1, 0–0).

Leijonat sai otteluun erinomaisen alun, kun puolustaja Mikko Lehtonen purjehti maalintekoon jo vajaan neljän minuutin pelin jälkeen.

Ruotsi sai toisen erän alussa otteen pelistä ja pääsi myös ylivoimalle. Suomi kuitenkin selvitti alivoimatilanteen.

Leijonien oma ylivoimapelaaminen oli nihkeää lauantaina Tshekkiä vastaan, mutta sunnuntaina isännät onnistuivat heti ensimmäisellä yrityksellä. Toista erää oli pelattu reilut viisi minuuttia, kun Teemu Turunen löysi oivaltavasti Miro Aaltosen, joka puttasi kiekon helposti sisään takatolpalta.

Harri Säteri joutui toisessa erässä hetkittäin venymään aivan parhaimpaansa. Toisessa ottelussaan Helsingissä torjunut Säteri joutui kuitenkin antautumaan erän puolivälin taituttua. Ruotsin kavennusosumasta vastasi Olle Alsing.

Ottelun ratkaisu oli lähellä kolmannen erässä, kun Eemeli Suomi runnoi kiekon Ruotsin maaliin. Maali hyväksyttiin videotarkistuksen jälkeen, mutta Ruotsin päävalmentaja Johan Garpenlövhaastoi tuomion. Ratkaisu oli oikea, sillä uuden tarkistuksen jälkeen osuma hylättiin.

Videon tilanteesta ja ottelun kaikista maaleista voit katsoa pääkuvaa klikkaamalla.

Kokonaisuudessa episodiin kului aikaa vajaat kymmenen minuuttia.

– Onhan tämä koomista. Tähän on kulutettu aivan liikaa aikaa, Yle Urheilun asiantuntija Hannu Jortikka kommentoi.

– Halusin kysyä, että miksi ensimmäinen hyväksyttiin ja toinen ei. Ensimmäisellä kerralla videotuomari ei tarkastanut maalivahdin häirintää. Se meni, miten meni, päävalmentaja Jukka Jalonen sanaili.

Ruotsi ei kuitenkaan enää onnistunut nousemaan tasoihin, vaikka keltapaidat hakivatkin lopussa ratkaisua ilman maalivahtia.

Helsingin EHT-turnauksen voiton nappasi Tshekki, joka kärsi ainoan pistemenetyksen Suomea vastaan. Ruotsi sai turnauksesta vain yhden pisteen ja jäi neljänneksi Venäjän jälkeen.

Lue myös: