Suora

  • Elävä arkisto esittää

Henry Mannin mitaliputken jatkuminen jäi viimeisen matkan varaan

Henry Manni ei hätyytellyt mitalia parayleisurheilun MM-kisojen 100 metrillä Dubaissa. Tuomas Manni työnsi ennätyksensä kuulan finaalissa ja oli 12:s.

yleisurheilu
Henry Manni
Henry Manni ei ollut tyytyväinen 100 metrin finaalin sijoitukseensa.SUL/Oliver Kremer

Henry Manni olisi tarvinnut T34-luokan 100 metrin finaalissa todellista venymistä päästäkseen mitaleille, sillä hän on maailmanrankingissa seitsemännellä sijalla ja finaalissa viisi miestä oli kelannut häntä kovempaa tällä kaudella.

Manni sai finaalissa paremman lähdön kuin aamun alkuerässä, mutta loppu ei tullut yhtä hyvin. Hänen aikansa oli 16,26 ja se riitti kuudenteen sijaan. Tällä kaudella Manni on kelannut matkan aikaan 15,77 ja hänen ennätyksensä on vielä 0,31 sekuntia kovempi.

Manni myönsi Yle Urheilun haastattelussa, että tilastollisesti katsottuna tulos oli odotettu, mutta se oli silti pettymys.

– Sijoituksena tämä ei miellytä missään nimessä. Kuitenkin Rion pronssin jälkeen olisi voinut olla parempaakin, Manni sanoi viitaten kolmen vuoden takaiseen paralympiasaavutukseensa.

– Aika ja sijoitus paranivat alkuerästä, mutta kuudes vai kahdeksas, niin onko sillä sitten väliä.

100 metrin odotettu mestari oli lauantaina 400 metriä ylivoimaisesti voittanut Tunisian Walid Ktila, joka kellotti ajakseen 14,99. Toiseksi tullut Australian Rheed McCracken jäi hänestä 0,52 sekuntia ja kolmas, Arabiemiirikuntien Mohamed Alhammadi 0,94 sekuntia.

Henry Mannin pikkuveli Tuomas Manni kilpaili jo aiemmin kuulan finaalissa. Suomalaistyöntäjä pääsi finaaliin karsinnan kautta viimeisenä, eivätkä odotukset olleet suuria sijoituksellisesti.

Manni onnistui kuitenkin tuloksellisesti, sillä hän paransi ennätystään 17 sentillä ja oli tuloksella 8,46 finaalin 12:s eli viimeinen. F34-luokan kuulantyönnön maailmanmestariksi pukkasi Jordanian Ahmad Hindi, joka teki viimeisellä työnnöllään maailmanennätystuloksen 12,17.

Tuomas Manni kilpailee vielä tiistaina keihään MM-finaalissa. Henry Manni taasen kisaa vielä torstaina 800 metrin kelauksessa. Hän on voittanut MM-kisoissa mitalin aina vuodesta 2013 lähtien.

– Sillä matkalla ei ole enää muuta kuin voitettavaa. Lähdetään hyvällä fiiliksellä tekemään hyvää tulosta. Tokion paralympiapaikat tulevat sitten kun tulevat, Henry Manni totesi.

Päivitetty 10.11.2019 kello 19.31 Tuomas Mannin lopullinen sijoitus.

Lue myös:

Manni jäi ilman mitalia – "Sataselle lähden ihan täydellä tsempillä"

Suomalaisella keihäänheittäjällä oli tuhannen taalan paikka MM-kultaan, mutta melkein pyörtyi "huonosti lämmitetyssä saunassa" kesken kisan: "Oksetti, enkä edes nähnyt kunnolla"

Suomen mitalisade jatkuu: Marjaana Heikkiselle keihään MM-hopeaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat