1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Leijonat

Päävalmentaja Jalonen oli omaan ryhmäänsä tyytyväisempi kuin tuomareihin – Puljujärvi havaitsi useita kehityskohtia pelaamisestaan

Hallitsevien maailmanmestareiden "luokkakokous" sujui kaksijakoisesti.

Leijonat
Jalonen
Jukka Jalonen oli ihmeissään Suomen hylätystä maalista. Koko turnausta päävalmentaja piti onnistuneena.Tomi Hänninen

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue avasi kuluvan kauden EHT-pelit kohtuullisesti – niin tuloksen kuin peli-ilmeenkin kannalta. Hallitseva maailmanmestari sijoittui kotiturnauksessa toiseksi kahdella voitolla. Suomi kaatoi avauspelissä Venäjän ja sunnuntaisessa kamppailussa Ruotsin.

Helsingissä esiintyneen ryhmän kohdalla puhuttiin kevään maailmanmestareiden "luokkakokouksesta". Nimekkäästä joukkueesta huolimatta Suomen pelaamisen taso ailahteli, vaikka ilme kokonaiskuvassa pirteä olikin.

– Kyllä meillä hyvä ilme oli koko ajan. Avauspeli oli nihkeä. Lauantaina olimme jo hyviä, ja tänään parhaimillamme hyviä, vaikka toinen erä huono olikin, päävalmentaja Jukka Jalonen kuvaili.

Suomen ja Ruotsin välinen isänpäivän klassikko-ottelu sai sähköisen lopun, kun Leijonien maali hylättiin ottelun päätöserässä. Jalonen oli närkästynyt episodista niin ottelun aikana kuin sen jälkeenkin.

– Halusin kysyä, että miksi ensimmäinen hyväksyttiin ja toinen ei. Ensimmäisellä kerralla videotuomari ei tarkastanut maalivahdin häirintää. Se meni, miten meni, Jalonen kommentoi.

Miro Aaltonen
Katso kooste ottelun parhaista paloista.

Päävalmentaja oli tuomaritoimintaa huomattavasti tyytyväisempi oman joukkueensa tekemiseen.

– Ajoittain todella hyvää lätkää. Olemme aika sitkeä joukkue. Meitä on vaikea voittaa, Jalonen sanaili.

Yle Urheilun asiantuntija Hannu Jortikan mielestä Leijonien kokonaisarvosana lähenteli kiitettävää, mutta yksi tietty kehitettävä seikka hyppäsi kiekkonestorinkin silmille.

– Paljon hyvää, mutta paljon epätasaisuutta pelien sisällä. Vanhan ajan kouluarvosanaksi antaisin kahdeksan ja puoli, Jortikka summasi.

Jalonen peräänkuulutti Leijonilta ennen turnauksen alkua rohkeaa pelaamista. Tämä tavoite täyttyi – tosin sekin vain osittain.

– Tavoite täyttyi kohtuullisesti. Ei siellä mitään pelkuruutta näkynyt. Välillä kuitenkin roiskimme kiekkoa turhaan, mutta se on inhimillistä.

Pulujärvelle jäi nälkää

Leijonien seuratuin pelaaja oli luonnollisesti Kärppien Jesse Puljujärvi. Ensimmäiset maajoukkuepelinsä sitten kevään 2017 pelannut hyökkääjä saalisti kolmesta ottelusta vain yhden syöttöpisteen.

– Pystyin pelaamaan energisesti. Pyrin luistelemaan paljon. Vielä jäi parannettavaa nopeuden ja kamppailukovuuden suhteen. Ahkerammin pitäisi myös laukoa, peluri analysoi.

Yle Urheilun asiantuntija Kimmo Kuhtakin pisti merkille etenkin Puljujärven kiekollisen pelaamisen.

– Pojalle oli kasattu paljon paineita. Kiekollinen uhka jäi siitä, mitä Puljujärveltä SM-liigassa on totuttu näkemään, Kuhta pohti.

Puljujärvelle kansainväliset pelit tarjoavat näyteikkunan myös NHL:n suuntaan. Vielä tällä kertaa nuorukainen ei onnistunut siirtämään SM-liigan tehovirettään Leijoniin.

– Kivoja pelejä. Nälkää jäi, Pulujärvi hymähti.

Lue myös:

Leijonat oli Tre Kronoria vahvempi isänpäivän klassikossa – päätöserää väritti Suomen maalin hylkäys: "Onhan tämä koomista"

Päävalmentaja Jalonen paljastaa, kuinka NHL:stä tuttu menestysresepti auttoi Leijonat hämmästyttävään mestaruuteen: "Pääsimme sellaiseen tilaan, johon harvoin pääsee"

Leijonien Jussi Olkinuora myöntää, että kevään MM-kisat ovat jo mielessä – "luokkakokous" on lämmittänyt mieltä: "Meillä on tosi hauskaa"