Suora

  • Urheiluruutu

Korisliigan ottelussa huudettiin rasistisesti – Salon Vilpas pyytää anteeksi Ura Basketin kanadalaispelaajalta: "Nollatoleranssi rasismin suhteen"

Salon Vilppaan toiminnanjohtajan mukaan huudossa oli kyse yksittäisen katsojan toiminnasta.

Korisliiga
Koripallo
Ura Basketin ja Salon Vilppaan välisessä ottelussa kuultiin rasistinen huuto. Arkistokuva.Tomi Hänninen

Korisliigan ottelussa Ura Basketin ja Salon Vilppaan välillä kuultiin lauantaina kovaan ääneen huudettu rasistinen solvaus. Välikohtaus tapahtui, kun Ura Basketin kanadalaispelaaja Tyrell Bellot-Green oli heittämässä vapaaheittoaan päätösneljänneksellä.

Rasistinen huuto kuului selvästi ottelulähetyksessä. Salolaisseuran mukaan solvauksen huutanut henkilö ei kuulunut seuran kannattajaryhmään. Vilpas julkaisi sunnuntaina tapahtuneesta pahoittelevan tiedotteen verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

– Vilppaassa on nollatoleranssi kaikenlaisen rasismin suhteen. Irtisanoudumme täysin tämän yksittäisen katsojan toiminnasta. Toivomme, että me kaikki kentällä ja katsomossa arvostamme toisiamme ja toimimme sen mukaisesti. Vastustajan kunnioittaminen kuuluu yhtälailla katsomoon kuin kentälle, Salon Vilpas Koripallo ry:n toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi kommentoi tiedotteessa.

– Salon Vilpas Koripallo ry, Vilpas Vikings ja Vilpas Ultras pahoittelevat tapahtunutta. Pahoittelut ja anteeksipyyntö erityisesti täysin asiattoman huutelun kohteeksi joutuneelle pelaajalle, tiedotteessa kirjoitetaan.

Vilppaan manageri Antero Jokinen kertoo yhteisöpalvelu Twitterissä (siirryt toiseen palveluun), että välikohtaus on raportoitu eteenpäin.

Lauantainen ottelu päättyi Uran voittoon. Tappio oli Vilppaalle vasta kauden toinen.

Lue myös:

BC Nokia jatkoi vahvoja vieraspelejään Korisliigassa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat