Suora

  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Tshekki - Suomi
  • Urheiluruutu
  • Jääkiekon EHT-turnaus, Ruotsi - Venäjä
  • Elävä arkisto esittää

Salibandymiehet kampesivat takamatkalta Ruotsin rinnalle ja ohi – päävalmentaja Nykky haluaa hankalaan paikkaan MM-valinnoissa

Terävästi aloittanut isäntäjoukkue pelasi heikon toisen erän, mutta nousi kolmannessa kahden maalin takamatkalta 6–5-voittoon.

salibandy
Suomi Ruotsi EFT
Suomi nousi takamatkalta voittoon.Salibandyliitto / Juhani Järvenpää

Vuoden päästä pelattaviin MM-kotikisoihin valmistautuva Suomen miesten salibandymaajoukkue päätti isänpäivänä EFT-turnauksen maukkaaseen voittoon Ruotsista.

Terävästi aloittanut isäntäjoukkue pelasi heikon toisen erän, mutta nousi kolmannessa kahden maalin takamatkalta 6–5-voittoon. Vantaan areenalla runsaat 2 000 katsojaa saivat näin nähdäkseen pienimuotoiset pokaalijuhlat hyvätunnelmaisen kamppailun päätteeksi.

Ruotsi on harvoin joutunut sellaiseen kyytiin kuin ensimmäisessä erässä, jossa Suomen hyvin ajoitettu prässi tuotti vieraille jatkuvasti vaikeuksia pelin avaamisessa.

Kapteeni Nico Salo sai rauhassa viimeistellä avausmaalin saatuaan ruotsalaispuolustajan räikeän harhasyötön lapaansa. Myös Jonne Junkkarisen 2–0-maali syntyi nopeastä käännöstä.

Ruotsi heräsi toisessa erässä

Toisessa erässä Ruotsi otti yhtäkkiä ohjat. Koko 20-minuuttinen pelattiin melkeinpä yhtä päätä, ja vieraat iskivät siinä sivussa neljä maalia.

Kolmannessa erässä Suomi teki pikatahtia kolme maalia. Salibandyliigassa hurjaan maalivireeseen päässyt Sami Johansson aloitti talkoot, kun vasta neljä sekuntia oli ennättänyt vierähtää. Joona Rantala tasoitti pelin ensimmäisessä vaihdossaan, ja kapteeni Salo iski vielä illan toisensa.

Ruotsi tuli rankkarimaalilla vielä tasoihin, mutta Lauri Stenfors puttasi takatolpalta voittomaalin reilut pari minuuttia ennen loppua.

– Koko viikonlopun olen sanonut kavereille, että heittäkää tolpille, vastustajat eivät seuraa sinne, TPS-puolustaja sanoi Eemeli Salinin syöttämästä maalistaan.

Stenfors oli tyytyväinen joukkueen suoritukseen ensimmäisessä erässä. Hänen mielestään erän 2–0-lukemat jopa mairittelivat Ruotsia.

– Sitä alkaa helposti ajatella, että onko tämä näin helppoa. Ruotsi tuli hyvin toiseen erään ja he saivat vähän onnekkaastikin pari maalia siihen, Stenfors kertasi isäntien heikkoa jaksoa.

Maajoukkueeseen on tunkua

Stenfors antoi joukkueelle arvosanaksi turnauksesta 8+, mutta myös päävalmentaja Petteri Nykky oli tyytyväinen.

– Kaikki maajoukkueen pelit MM-turnausten välissä ovat oppimisprosessia, mutta kiva näitä on tietenkin voittaa. Sen eteen tehdään töitä, kun saa pukea sinivalkoisen paidan päälle, Nykky sanoi.

Suomen MM-kultaa puolustavaan joukkueeseen on kova tunku. EFT:ssä saatiin ajettua taas uusia nuoria kuvioihin ja haastamaan konkareita.

– Heille on tärkeää saada tieto, mitä kansainvälinen peli on. Täällä näkee, kuka pärjää tällä tasolla, Nykky totesi.

Päävalmentaja painotti maajoukkueen sisäisen koheesion ja joukkuehengen olevan esimerkillisen hyviä, vaikka kilpailu MM-paikoista on kova.

– Toivon, että olen ensi kesänä oikein kusisessa paikassa, kun alan valitsemaan pelaajia MM-leirityksiin, Nykky naurahti.

Lue myös:

Ville Lastikan osumat varmistivat Suomen salibandymiehille toisen voiton kotiturnauksessa

Salibandymiehet avasivat kotiturnauksen niukalla Tshekki-voitolla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat