Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

Teemu Pukki jättimäisen mediahuomion keskipisteenä Helsingissä – maalitykki luottavaisena vaikean kuukauden jälkeen: "Ei ole mitään apinaa selässä"

Huuhkajien Teemu Pukki esiintyy medialle tiedotustilaisuudessa Helsingissä maanantaina kello 14.30. Tilaisuutta voi seurata suorana Yle Areenassa jutun pääkuvaa klikkaamalla.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Teemu Pukki

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue kohtaa perjantaina EM-karsintaottelussa Liechtensteinin. Helsingissä pelattavassa ottelussa on poikkeuksellisen kovat panokset: voittamalla lohkon hännillä olevan kääpiömaan, Suomi varmistaisi paikan ensimmäisissä jalkapallon miesten EM-kilpailuissaan.

Kansainvälinen mediahuomio Huuhkajien ympärillä käy kiivaana, kun historiallinen temppu on lähempänä kuin koskaan. Suomen joukkueen tähtihyökkääjä Teemu Pukki vastaa toimittajien kysymyksiin maanantaina kello 14.30 alkavassa tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

– Ei ole parempaa peliä kuin tällainen, missä on kovat panokset. Isoin unelma jalkapalloilijana on, että pääsisi Suomen kanssa pelaamaan jossain arvokisoissa ja nyt se on lähellä. Kun on iso mahdollisuus hoitaa homma, odotan isolla innolla perjantain matsia, Pukki kertoo tiedotustilaisuudessa.

Englannin Valioliigaan täksi kaudeksi nousseen Norwich Cityn suomalainen maalitykki nousi alkukauden sensaatioksi, kun hän teki kuusi maalia kauden viidessä ensimmäisessä ottelussa. Sen jälkeen Pukin maalihanat ovat pysyneet kiinni jo seitsemän ottelun ajan ja Norwich pudonnut liigassa viimeiseksi.

– Vaikea kuukausi tämä viime kuukausi. Tämän reissun jälkeen pitää miettiä syitä. Turhaa rasittaa omaa päätäni sillä, vaan pitää täysillä keskittyä täällä. (Norwichissa) on käynyt välipäivinä mielessä, että on iso matsi edessä.

Osa Huuhkajien pelaajista on vielä matkalla Helsinkiin, mutta Pukki ehti tavata maajoukkuetovereitaan maanantaina ennen tiedotustilaisuuden alkamista. Joukkueen on määrä olla kokonaisuudessaan koolla maanantai-iltana.

– Tosi mukava oli nähdä noita jätkiä taas kuukauden tauon jälkeen. En ehtinyt sen enempää vielä jauhaa, mutta syömässä käytiin. Pitäisi tässä vielä ennen perjantaita käydä asiat läpi. Tosi odottavaiset fiilikset ja kaikki varmaan haluaisi, että peli jo alkaisi, Pukki sanoo.

"Ei voida lähteä ylimielisinä tähän matsiin"

Maajoukkueessa Pukki on vakuuttanut maalintekotaidoillaan myös viime aikoina. Suomen 12 EM-karsintamaalista Pukki on iskenyt peräti seitsemän. Kotkalainen teki kaksi maalia, kun Suomi kaatoi lokakuussa Armenian 3–0.

– Ei ole tullut kauheasti tulosta viime aikoina, mutta on hyvät fiilikset vielä edellisestä maaottelusta. Sinänsä ei ole mitään apinaa selässä, vaan olen luottavaisin fiiliksin. Viimeksi täällä tuli pari maalia, Pukki toteaa.

Pukin mukaan lokakuinen vastustaja Armenia ja perjantaina vastaan tuleva Liechtenstein ovat pelityyliltään samankaltaisia joukkueita. Liechtenstein jäi edellisellä kerralla mieleen kovana puolustajana.

Teemu Pukki
Huuhkajat voitti Armenian maalein 3–0 lokakuussa Turussa.Tomi Hänninen

– Varmasti nyt näissä peleissä me olemme se joukkue, jolla on pääosin pallon hallinta. Armenia-peli oli meiltä tosi vahva suoritus ja ansaitut kolme pistettä. Siitä on hyvä lähteä tähän, mutta tämä on kuitenkin ihan uusi peli.

Pukki muistuttaa, ettei Huuhkajien sovi lähteä "yltiöpäisesti hyökkäämään" Liechtensteinia vastaan, sillä myös piskuisen valtion joukkueesta löytyy maalitykkejä.

– Niillä oli muutamat todella vaaralliset vastahyökkäykset. Se on niiden ase, joten meidän koko joukkueen pitää olla hereillä. Ei missään nimessä voida lähteä ylimielisinä siihen matsiin, vaan pitää olla nöyriä ja tehdä se meidän duuni tarpeeksi hyvin.

– Luotan siihen, että me hoidetaan tämä homma. Sen voin luvata, kerrankin. Tämän joukkueen taitotaso ja mentaliteetti on sen verran korkeat tällä hetkellä.

Karsintaurakka huipentuu

Huuhkajien tiellä ennen EM-lopputurnausta on enää kaksi ottelua. Perjantain Liechtenstein-ottelun jälkeen Suomi kohtaa Ateenassa Kreikan.

Suomen karsintalohko J:ssä Italia on mennyt menojaan voittamalla kaikki kahdeksan otteluaan. 15 pisteellä J-lohkon kakkostilaa pitävä Suomi on voittanut otteluistaan viisi ja hävinnyt kolme.

Suomen ainoat uhkaajat ovat Armenia ja Bosnia-Hertsegovina, joilla on molemmilla kasassa kymmenen pistettä. Molemmilla on siis näennäinen mahdollisuus vielä ohittaa Suomi yhdellä pisteellä ja tarttua kisapaikkaan.

Kreikka on viidentenä kahdeksan pisteen potillaan. Lohkojumbo Liechtenstein on onnistunut tekemään koko karsinnoissa vain kaksi maalia ja ne ovat riittäneet tuomaan kaksi sille tasapeliä.

Suomen ja Liechtensteinin ensimmäisessä EM-karsintojen kohtaamisessa kesäkuussa Huuhkajat selätti piskuisen maan joukkueen lukemin 2–0. Teemu Pukki teki tuolloin Suomen avausmaalin.

Suomen ja Liechtensteinin välistä EM-karsintaottelua voi seurata perjantaina 15. marraskuuta Yle Puheen taajuuksilta. Suora radiolähetys alkaa kello 18.02 ja ottelu tuntia myöhemmin.

Lue myös:

Kommentti: Huuhkajat opetti paatuneelle kyynikolle, että aina on toivoa

Teemu Pukin kuiva putki Valioliigassa oli nähtävissä jo sensaatiomaisella alkukaudella: "Jää valitettavan yksin"

Huuhkajille kaksijakoisia uutisia: Paulus Arajuuri pelasi täydet minuutit, Tim Sparvia ei nimetty edes kokoonpanoon

Huuhkajien Qatarin-leiriä kritisoitiin alkuvuodesta – missä EM-kisoihin matkalla oleva joukkue leireilee talvella? ”Tilanne on vielä auki”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat