Suora

 • Monza, EK 8 - live
 • Monza, EK 8 - live
 • Kuinka yhdistää urheilu ja opiskelu? Maajoukkueuimari Fanny Teijonsalo valitsi USA:n ja koki autoritäärisen valmennuskulttuurin, mutta myös vahvan joukkuehengen
 • "Polte sisälläni ei ole sammunut": Mari Eder on lopettanut mielessään monta kertaa, mutta joka kerta noussut takaisin jaloilleen
 • Alppihiihdon MC: Santa Caterina, miesten suurpujottelun 1. lasku
 • Santa Caterina, miesten suurpujottelu, 1. lasku
 • Armoton itseruoskinta musersi Ilkka Herolan - elämänarvojen täyskäännös palautti ilon urheiluun
 • Urheilustudio 5.12.
 • Ampumahiihdon MC, miesten takaa-ajokilpailu, Kontiolahti
 • Alppihiihdon MC: Santa Caterina, miesten suurpujottelun 2. lasku
 • Santa Caterina, miesten suurpujottelu, 2. lasku

Jukka Toivakka saa jatkaa Jukurien toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana rikostuomiosta huolimatta

SM-liigaseura Jukurien hallitus kokoontui maanantaina iltapäivällä ruotimaan Jukka Toivakan jatkoa seuran luottamustehtävissä.

Jukurit (Jääkiekon Miesten Liiga)
Mikkelin Jukurien logo
Kalle Purhonen / Yle

Jukurien hallitus on maanantaina päättänyt Jukka Toivakan jatkosta seuran tehtävissä. Jukurit kertoo tiedotteessaan, että Toivakka saa jatkaa toistaiseksi seuran toimitusjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana.

Etelä-Savon käräjäoikeus antoi viime viikolla jääkiekkoseura Mikkelin Jukurien puheenjohtaja Jukka Toivakalle tuomion liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Käräjäoikeus tuomitsi Toivakan kahdeksan kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Syyte pahoinpitelyn yrityksestä hylättiin.

Tuomio ei ole lainvoimainen. Toivakka ilmoitti oitis käräjäoikeuskäsittelyn jälkeen, että tuomioon haetaan muutosta hovioikeudessa.

– Koska oikeusprosessi on edelleen kesken ja oikeudessa käsitelty asia ei liity Toivakan työtehtäviin, yhtiön hallitus päätti, että Toivakka voi jatkaa tehtävissään toistaiseksi. Lisäksi on sovittu, että mikäli Toivakan lainvoimaiseksi jäävä tuomio on vapausrangaistus, hän jättää välittömästi tehtävänsä Jukureissa, seuran tiedotteessa todetaan.

– Jukurit katsoo osaltaan tapauksen tältä erää käsitellyksi, eikä kommentoi asiaa enempää.

Jukka Toivakka jättäytyi syrjään jo aiemmin niin hallituksen puheenjohtajan kuin toimitusjohtajan tehtävästä lokakuussa alkaneen oikeusprosessin vuoksi. Tehtävät on oikeusprosessin ajaksi hajautettu ja operatiivinen ryhmä on pyörittänyt seuraa.

Toivakka on Heikki Viitikon jälkeen Jukureiden suurin osakkeenomistaja 26 prosentin osuudellaan.

Vankeusrangaistuksen lisäksi Toivakka velvoitettiin maksamaan 3000 euron korvaus asianomistajalle tilapäisestä psyykkisestä haitasta. Toivakka velvoitettiin myös maksamaan myös oikeudenkäyntikuluja yli tuhat euroa.

Rikokset tapahtuivat joulukuussa 2018. Toivakka oli mennyt pysäköityyn autoonsa ja kiihdyttänyt voimakkaasti, vaikka pysäköinninvalvoja oli auton edessä. Valvoja ehti juuri ja juuri väistää auton tieltä. Valvoja oli ollut tarkistamassa, onko Toivakka maksanut autonsa pysäköintimaksua ja aloittanut parkkisakon kirjoittamisen.

Jukka Toivakka on Suomen jääkiekkoliiton hallituksen varapuheenjohtaja.

Lue myös:

Jukureiden pääomistaja: Rikostuomion saanut Jukka Toivakka voi mahdollisesti jatkaa seuran omistajana – "Jos toimitaan luottamustehtävissä, ne ovat asia erikseen"

Mikkelin Jukurien johtohahmolle ehdollinen vankeusrangaistus liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat