Suora

  • Jalkapallon Italian Cup, puolivälieräottelu Napoli - Lazio
  • Urheiluruutu

Henri Kontinen täräytti uutispommin: vaihtaa nelinpeliparia

Tennispelaaja Henri Kontinen vaihtaa nelinpelipariaan ensi kaudeksi. Kontinen odottelee tällä hetkellä John Peersin kanssa varasijalla, josko he pääsisivät pelaamaan ATP-finaaliturnauksessa.

tennis
Henri Kontinen ja John Peers
Henri Kontinen ja John Peers pelasivat yhdessä vuodesta 2016 lähtien.Getty Images

Henri Kontisen uralla puhaltavat uudet tuulet, sillä Kontinen jatkaa uraansa uuden parin, saksalaisen Jan-Lennard Struffin kanssa. Kontinen on pelannut John Peersin kanssa vuodesta 2016 asti, mikä on varsin pitkä aika nelinpeliparille.

– Olemme puhuneet ja päättäneet, että jatkamme Johnin kanssa eri teillä. On paljon hienoja muistoja ja on ollut hauskaa ja hienoa, mutta nyt menemme uusia juttuja kohti, Kontinen kertoi Yle Urheilulle.

– Olen pelannut joitakin matseja muiden kanssa, mutta tällaista täysmuutosta minulla ei ole ollut. Tämä on erilaista ja uusi alku, jota odotan innolla.

Kontisen uusi pari Struff on suomalaisen kanssa samanikäinen eli 29-vuotias. Isokokoinen, 193-senttinen saksalainen tunnetaan kenties paremmin kaksinpelaajana, ja on ATP-rankingissa kaksinpelissä tällä hetkellä sijalla 36. Nelinpelissä hänen rankinginsa on 56.

– Minulle isoin juttu oli se, että hän on todella hyvä tennispelaaja. Hän on pelannut nelinpeliä kaksinpelaajaksi paljon, mutta ei kuitenkaan täyttä kalenteria tänäkään vuonna, Kontinen sanoi.

Kontinen ja Struff kohtasivat toisensa pari viikkoa sitten Pariisin Masters-turnauksessa. Kontinen myönsi, että tulevaa paria vastaan pelaaminen oli outoa, mutta samalla hän pystyi katsomaan, miten Struff pelasi.

– Hänellä on hyvä syöttö ja palautukset. Hän lyö isoa palloa, ne ovat kaksinpelaajan vahvuuksia. Toivon mukaan pystyn verkolla auttamaan. Uskon, että sovimme hyvin yhteen, mutta aika näyttää.

Kaksikko aloittaa yhteisen taipaleensa vasta tammikuun loppupuolella Melbournesta, sillä Struff pelaa vielä vuoden alussa ATP-cupia kaksinpelaajana.

Tällä hetkellä Kontinen on vielä valmis pelaamaan John Peersin kanssa, jos vain kutsu tulee. Kaksikko on nimittäin varasijalla ATP-finaaliturnauksessa, joten heidän lähipäivänsä kuluvat lähinnä odotellessa.

– Meidän pitää virallisesti olla valmiina hyppäämään kehiin milloin vain. Tietenkin olisin paljon mieluummin pelaamassa, sillä tämä on hieno kisa ja minulla on turnauksesta hyviä muistoja. Mutta emme voi kuin syyttää itseämme, että olemme tässä tilanteessa, hän myönsi.

Lue myös:

Kontinen ja Peers varasijalla Lontoon ATP-finaaleihin

Alle odotusten sujunut kausi veti Henri Kontisen vakavaksi: "Aika vaikeita aikoja on ollut"

Henri Kontiselle taas turnausvoitto varaparin kanssa!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat