Suora

  • Urheiluruutu

Kommentti: Jahkailulle vihdoinkin loppu – Kontisen ja Peersin neljän vuoden mittainen virkamiestason yhteistyö päättyy

Henri Kontisen uusi pari Jan-Lennard Struff on pelaajatyyppinä täysin John Peersin vastakohta, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Christer Sarlin.

tennis
Henri Kontinen ja John Peers.
Henri Kontisen ja John Peersin pitkä yhteistyö päättyi.Suomen Tennisliitto

Henri Kontisen olemuksesta on läpi vuoden huokunut tuskastuminen. Niukat tappiot John Peersin kanssa pelatessa ovat syöneet miestä. Kontinen on mailataituri vailla vertaa, mutta tarvitsee rinnalleen kaverin, joka sytyttää hänen taiteilijaluonteensa pelikentällä. Silloin suomalainen saa näkyviin parhaimmat puolet pelissään.

Peers on toki pelimies kiireestä kantapäähän, mutta Kontinen on elänyt hänen parinaan kuin virkamies avioliitossa. Teemana on ollut "tehdään pakolliset työt yhdessä, mutta jätetään nautinnot kentän ulkopuolelle. Kontinen on yleensä onnistunut uuden parin kanssa hyvin, siitä on osoituksena useampikin turnausvoitto.

Pelejä katsellessa on väkisin tullut sellainen tunne, että Kontinen ei ole yksinkertaisesti kehdannut pelata uuden parin rinnalla huonosti, mikä on tuonut yhden elementin lisää Kontisen peliin. Tuo elementti on ollut hymyssä suin pelatut loistavat pisteet.

Se, millaisen sytykkeen yhteistyö saksalaisen Jan-Lennard Struffin kanssa tuo, on vielä täysi arvoitus. Pelaajatyyppinä hän ainakin on täysin Peersin vastakohta. Saksalainen on profiloitunut kaksinpeliin, mutta voittanut nelinpelissä kolme ATP-turnausta. Kaksinpelissä hän on tällä hetkellä maailmanlistan 36:s ja nelinpelissä 56:s.

Struff on pitkä ja peittävä pelaaja verkolla. Hänellä on erinomainen syöttö: ykkössyötöllä aloitettujen pisteiden voittoprosentti kaksinpelissä on 77. Koska Struffin ykkössyöttö on luokkaa parempi kuin Peersillä, Kontisen kaltaisella loistavalla verkkopelaajalla on mahdollisuus päättää pisteet lyhyeen. Palauttajana saksalainen ei ole Peersin luokkaa, mutta peruslyönnit lähtevät kovaa.

Tällä hetkellä Struff pelaa nelinpeliä kaksinpelin ehdoilla. Tämä herättää pientä pohdintaa. Jos hänellä on mahdollisuus menestyä turnauksessa kaksinpelissä, onko sivukentällä pelattava nelinpeli houkutteleva vaihtoehto? Näitä valintoja täytyy Struffin jatkossa arvottaa.

Tennisväki odottaa vesi kielellä tammikuuta, jolloin kaverukset astuvat ensimmäistä kertaa yhdessä kentälle Australian avoimissa.

Lue myös:

Henri Kontinen täräytti uutispommin: vaihtaa nelinpeliparia

Alle odotusten sujunut kausi veti Henri Kontisen vakavaksi: "Aika vaikeita aikoja on ollut"

Henri Kontiselle taas turnausvoitto varaparin kanssa!

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat