Suora

  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Mäkihypyn MC, miesten karsinta, Nizhni Tagil
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 6.12.
  • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut

Helmareiden iskukyky punnitaan EM-karsintojen hankalassa vieraspelissä: "En enää ikinä tahdo kokea samaa, haluan kostaa Portugalille!"

EM-karsintalohkon piikkipaikalla oleva Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa Portugalin vieraskentällä tiistai-iltana.

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue
.Linda Sällström
Linda SällströmLehtikuva / Timo Aalto

Naisten EM-karsintaottelu Portugali–Suomi suorana klo 20.25 alkaen Areenassa ja TV1:ssä koosteena klo 22.00.

Naisten maajoukkueen kaikkien aikojen maalitykiksi äskettäin noussut Linda Sällström muistaa paremmin kuin hyvin edellisen Portugali-kohtaamisen. Helmareissa ensi kertaa jo vuonna 2007 pelannut hyökkääjä on viimeistellyt pelaamissaan 100 maaottelussa komeat 44 täysosumaa.

– Minulla on jäänyt Portugalista hirveästi hampaankoloon. En pysty vieläkään käsittämään, kuinka me sössittiin edellisissä karsinnoissa kisapaikka. Kaikki oli silloin omissa käsissä ja meille olisi riittänyt tasapeli Portugalia vastaan. Tuolloin meillä oli puoliajalla 2–0-johto, mutta jotenkin me hävisimme sen ottelun 2–3.

– Pettymys noiden edellisten karsintojen jälkeen oli ihan järkyttävä. En ikinä halua enää kokea samaa. Haluan kostaa Portugalille! Nyt on niiden aika kokea samoja tunteita, uhosi Sällström.

Portugali on vasta ensimmäinen kunnon tasonmittari Suomelle, sillä EM-karsintojen alkuun Helmarit ovat pyöritelleet kahdesti Albaniaa ja kerran Kyprosta, jotka ovat ihan eri vastustajia kuin Portugali. Suomen maaliero on kolmen murskavoiton jälkeen peräti 15–1.

– Muissakin karsintalohkossa on nähty, kuinka ns. ennakkoon heikommat joukkueet ovat vieneet pisteitä suosikeilta. Eivät ne pakkovoitot aina niin itsestäänselvyyksiä ole. Portugali on totta kai pelillisesti eri tason joukkue kuin Kypros ja Albania.

Sällström uskoo, että Helmareiden hieno syysdraivi kantaa niin Portugalia vastaan kuin muissakin tulevissa karsintaotteluissa.

– Tiedän, että edessä on kova peli, mutta samaan aikaan tiedän, mihin me pystymme ja kuinka paljon me olemme kehittyneet edellisestä (Portugali) pelistä. Minulla on tosi luottavainen fiilis.

– Vaadin aina itseltäni paljon, kun pelaan. Minä en ota ulkoisia paineita maalien tekemisestä, kun koen, että ne paineet, jotka itselleni luon, ovat paljon korkeammat, totesi Sällström.

Portugalin vahvuudet ja heikkoudet tiedossa

Emmi Alanen joutui katselemaan loukkaantumisten takia kaksi Albania-ottelua kentän ulkopuolelta käsin, mutta oli vammakierteen jälkeen heti näkyvästi esillä Kyprosta (4–0) vastaan kunnostautuen muun muassa maalinteossa.

– Pelillinen ilmeemme on mennyt paljon eteenpäin ja myös pelaajat ovat kehittyneet henkilökohtaisella tasolla. Minusta meidän pelaamisesta välittyy nyt sellainen kiva fiilis ja tekemisen meininki.

Naisten maajoukkueella on edessä tiistaina 12. marraskuuta Portugalissa vuoden viimeinen, tärkeä maaottelurypistys. Karsinnat jatkuvat tämän jälkeen vasta vuoden 2020 huhtikuussa Portugali-kotipelillä ja Kypros-matkapelillä.

– Portugalilla on paljon teknisiä pelaajia. Meille tuleva ottelu on iso haaste. Tuttu vastus, kun on pelattu viime aikoina heitä vastaan. Portugalin vahvuudet ja heikkoudet ovat tiedossa. Aika ja tila pois aggressiivisella puolustuspelillä, jotta he eivät pääse pelaamaan sitä omaa peliään, suunnitteli Emmi Alanen.

Suomen E-lohkon tilanne EM-karsinnoissa täältä

Lue myös:

Asiantuntija on pannut merkille ison muutoksen Helmarien esityksissä: "Se luo positiivista luottoa, että lopputulos on loistava"

Maajoukkueen päävalmentaja suitsuttaa säkenöivää keskikenttätähteään, kova vertaus lajilegendaan hämmentää Eveliina Summasta: "En edes tiedä, mitä sanoisin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat