Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Terhi Heinilälle Piikkarit-pääpalkinto

Terhi Heinilä on ollut aktiivinen ja esikuvallinen toimija erityisesti kansainvälisillä areenoilla.

urheilu

Vuoden 2019 Piikkarit-palkinnot on päätetty jakaa liikunnan ja urheilun sukupuolten tasa-arvon roolimallille. Piikkarit-pääpalkinto myönnettiin Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilälle hänen vuosikymmeniä kestäneestä, merkittävästä työstä sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi.

Heinilä on ollut aktiivinen ja esikuvallinen toimija erityisesti kansainvälisillä areenoilla.

Muut palkitut ovat ammattinyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström, naisten jääkiekkomaajoukkueen päävalmentaja Pasi Mustonen, huippu-uimari Ari-Pekka Liukkonen ja Kansainvälisen Moottoriliitto FIM:n suhde- ja tapahtumajohtaja Nita Korhonen.

Roolimallilla tarkoitetaan sellaista henkilöä, joka on omalla esimerkillään ja toiminnallaan edistänyt ansiokkaalla tavalla sukupuolten tasa-arvon toteutumista liikunnassa ja urheilussa.

– Valtio jatkaa määrätietoista työtä tasa-arvon edistämiseksi. Hallitusohjelmaamme on kirjattu tavoitteeksi Suomen nostaminen tasa-arvon kärkimaaksi ja myös opetus- ja kulttuuriministeriö painottaa liikunnan valtionavustuksissaan sukupuolten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Piikkarit-palkinto tekee urheilun kentällä tehdyn hyvän työn näkyväksi, palkinnot jakanut tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen selvitti tiedotteessa.

– Liikunnan ja urheilun yhteiskunnalliset muutokset näkyvät myös tämän vuoden Piikkarit-palkitsemisissa kuin myös tulevien vuosien palkitsemisissa. Palkitsemiskäytäntöjä uudistetaan vuodesta 2020 alkaen. Jatkossa tasa-arvopalkinto jaetaan joka toinen vuosi ja joka toinen vuosi vuorossa on yhdenvertaisuuspalkinto, Kosonen jatkoi.

Lähteet: Opetus- ja kulttuuriministeriön tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat