Suora

 • Mäkihypyn MC, miesten kilpailu, Nizhni Tagil
 • Ampumahiihdon MC, naisten viesti, Östersund
 • Ampumahiihdon MC, naisten viesti, Östersund
 • Mäkihypyn miesten kilpailu, Nizhni Tagil
 • Urheiluruutu
 • Maastojuoksun EM
 • Alppihiihdon MC: Beaver Creek, miesten suurpujottelun 1. lasku
 • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 8.12.
 • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut
 • John Antell on oppinut nauttimaan jokaisesta hetkestä hevosten kanssa - sillä yhteinen matka voi yhtäkkiä päättyä
 • Urheiluruutu
 • Beaver Creek, miesten suurpujottelun 1. lasku
 • Alppihiihdon MC: Beaver Creek, miesten suurpujottelun 2. lasku
 • Beaver Creek, miesten suurpujottelun 2. lasku

Kuka hyökkää Pukin takana? Huuhkajien todennäköisimmät vaihtoehdot ovat Jensen ja Tuominen, kun Pohjanpalo on jälleen sairastuvalla

Joel Pohjanpalon nilkkavamma jättää miehen sivuun viimeisistä EM-karsintaotteluista, mutta samalla hyökkääjärintamalle aukesi muille lisämahdollisuuksia.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Fredrik Jensen
Fredrik Jensen (nro 9) on hyvä vaihtoehto Teemu Pukin taakse.Tomi Hänninen

Suomen jalkapallomaajoukkueeseen vastikään pitkän loukkaantumisen jälkeen palannut Joel Pohjanpalo joutuu jälleen kerran sivuun Huuhkajien kokoonpanosta. Hyökkääjä loukkasi nilkkansa maanantai-illan harjoituksissa Talin jalkapallohallissa ja esiintyi tiistaiaamupäivällä Töölön stadionilla harjoituksissa jalka paketoituna.

Iltapäivällä Pohjanpalon poisjäänti perjantain Liechtenstein- ja ensi viikon maanantain Kreikka-otteluista vahvistettiin Huuhkajien virallisella Twitter-tilillä.

– Ikävä kyllä Joel Pohjanpalon vamma osoittautui sen verran vakavaksi, ettei hän pelaa Huuhkajien otteluissa Liechtensteinia ja Kreikkaa vastaan, tilillä tviitattiin.

Joukkueeseen nimettiin Rasmus Karjalainen, mutta todennäköisimmin kärjessä pelaavan Teemu Pukin takaa paikkaa hakevat Fredrik Jensen ja Jasse Tuominen.

– Totta kai aina haluaa päästä pelaamaan, kun on maajoukkueen kanssa. Se on "Rivestä" (päävalmentaja Markku Kanerva) kiinni, kenet hän laittaa kentälle, mutta kovasti tehdään duunia jokaisessa harjoituksessa, Jensen kertoi Yle Urheilulle.

Polvivaivat kiusanneet Jenseniä

Jensen on ollut seurajoukkueessaan FC Augsburgissa kentällä viimeksi 19. lokakuuta, kun hän kohtasi Saksan Bundesliigassa Bayern Münchenin. Hyökkääjää ovat vaivanneet vielä selitystä vaille jääneet polvitulehdukset molemmissa jaloissa, minkä takia hän ei ole päässyt Augsburgissa kentälle.

– Kesti vähän, että ne saatiin kuntoon. Mutta koko viime viikon vedin täysiä. Tuntuu taas ihan normaalilta ja siltä, että olen hyvässä iskussa.

Vaikka Jensenin polvihuolet olivat lyhytaikaisia, ymmärtää hän Pohjanpalon tilanteen.

– Ikinä ei halua nähdä jengikaveria niin. Kaikki tietävät, että "Jollella" oli tosi pitkä loukkaantuminen ja tuntuu melkein tyhmältä sanoa, että taas tuli jotain. Kukaan ei halua, että tämä tapahtuisi Jollelle. Se on tosi ikävää, mutta tämä on fudista, Jensen harmitteli.

Jasse Tuominen ja Kreikan Carlos Zeca pallon tavoittelussa Kansojen liigan ottelussa.
Jasse Tuomisella on kova hinku kentälle.Getty Images

Tuomisen pelituntuma on hatara

Pohjanpalo palasi maajoukkueeseen yli vuoden jälkeen loukattuaan oikean nilkkansa maaliskuussa 2018 harjoituspelissä Turkissa. Hän onnistui jo maalinteossakin EM-karsinnassa, mutta avauskokoonpanopaikka ei ollut silti kiveen hakattu.

Pohjanpalon pudottua kuvioista paikasta avauksessa kisaa Jensenin kanssa kovimmin Jasse Tuominen. Kilpailuasetelma sopii kaksikolle mainiosti, ja molemmat myyvät itseään päävalmentajalleen samalla fraasilla: "Tiedät, mitä saat, kun menen kentälle"

– On kova hinku pelaamaan ja näyttämään, mitä osaa, varsinkin, jos pääsee kantamaan Suomen paitaa päällä. "Temeä" seuraava paikka on aina vähän kortilla, että kuka siinä pelaa. Kilpailutilanne on hyvä. Se pitää kaikki varpaillaan ja pakottaa antamaan kaiken treeneissä, Tuominen totesi Yle Urheilulle.

Tuomisen peliaika Valko-Venäjän liigan BATE Borisovissa on ollut kortilla. Hyökkääjä myöntää, että pelituntuma voisi olla parempikin.

– Viime kuukausien aikana ei ole hirveästi tullut vastuuta. Se on aina tietysti valitettavaa, kun haluaisi pelata. Treenituntuman ansiosta olen kuitenkin pysynyt kunnossa, hän vakuutti.

Iso mahdollisuus sykähdyttää

Verissä päin kaksikko Jensen–Tuominen ei avauskokoonpanopaikasta kilpaile, tai ainakaan he eivät näytä sitä. Vasta parisen vuotta maajoukkueringissä mukana ollut Tuominen on ennen kaikkea häkeltynyt siitä, miten lähellä arvokisapaikka on. Keskittyminen onkin vain ja ainoastaan pelissä.

– Ei sitä itse asiassa ole edes käsittänyt, että nyt on oikeasti iso mahdollisuus päästä kisoihin. On ehkä parempi, että pitää keskittymisen olennaisessa eikä ala miettimään sitä liikoja. Keskitytään Liechtenstein-peliin ja hoidetaan se, ja sitten pelin jälkeen toivottavasti juhlat käynnistyvät, Tuominen totesi.

Tuominen ei ole vielä avannut maalitiliään maajoukkueessa, ja Liechtenstein-ottelu olisi siihen herkullinen paikka.

– Mikäs sen parempaa kuin ratkaista ja potkaista Suomi ensi kesän euroopanmestaruuskisoihin? Tuominen hymyili.

Lue myös:

Joel Pohjanpalo on sivussa Liechtenstein- ja Kreikka-ottelut – korvaajaksi Rasmus Karjalainen

Joel Pohjanpalo jätti Huuhkajien harjoitukset väliin – istui jalka paketissa vaihtopenkillä

Huuhkajat tavoittelee historiallista arvokisapaikkaa tällä ryhmällä – loukkaantumisista kärsineet Sparv ja Arajuuri mukana: "Toivoa on, että he ovat käytettävissä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat