Hyppää sisältöön

Petteri Peitso kiekkofinaalin kahdeksas – "Rosvosektoriin paukkui aika monta"

T11-luokan MM-finaalissa nähtiin ME-tulos.

Petteri Peitson mukaan finaalin taso oli kova. Kuva: SUL / Oliver Kremer

Petteri Peitso sijoittui kahdeksanneksi sokeiden F11-luokan kiekonheitossa parayleisurheilun Dubain MM-kisoissa. Peitson paras heitto kantoi 34,01.

32-vuotias Peitso heitti keskiviikkoaamuna sarjan: x, 32,64, 25,36, x, x, 34,01.

Kilpailun voitti Alessandro Rodrigo da Silva ME-tuloksella 46,10. Brasilialainen paransi maailmanennätystä kolmella sentillä. Hopeaa pokkasi italialainen Oney Tapia (42,50) ja pronssia Iranin Mahdi Olad (41,18).

"Nyt haetaan paralympiapaikkaa rankingin kautta"

Peitso oli kohtalaisen tyytyväinen sijoitukseen, muttei tulokseen.

– Minimitavoite täyttyi, kun pistesijalle päästiin. Rosvosektoriin paukkui aika monta, kun lähtö ei pyörinyt tänään riittävästi. Onneksi sain raavittua kuitenkin ihan ok tuloksen, kertoi 32-vuotias Seinäjoella asuva paraurheilija Yle Urheilulle kisan jälkeen.

Dubain kuulafinaalissa sijalle 11 työntänyt Peitso on saavuttanut arvokisamitaleita kilpailtuaan aiemmin heikkonäköisten luokassa. Dubain MM-kisat ovat uran kolmannet. Näkökykynsä jo lapsena menettänyt Peitso siirtyi sokeiden F11-luokkaan viime vuonna, kun näkö alkoi entisestään heiketä. Viime vuoden EM-kisoissa Peitso oli kiekonheitossa neljäs. Peitso ei ole vielä edustanut Suomea paralympialaisissa, joten Tokio on unelma.

– Tokion paikkaa täältä lähdettiin tavoittelemaan, mutta se oli vähän liikaa tänään. Taso oli kova ja brasilialainen heitti komean siivun, Peitso ihasteli.

– Nyt haetaan paralympiapaikkaa rankingin kautta. Ensin kuitenkin otetaan kuukauden verran lepoa ja sitten jatketaan kohti uutta kautta.

Ylen keskiviikon lähetys MM-kisoista alkaa Areenassa kello 15.55. TV2:n koostelähetys alkaa kello 18. Toni Piispanen kisaa T51-luokan 200 metrin finaalissa kello 18.50.

Lue myös:

.
.