Suora

  • Viimeistä viedään
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kärpät haki jatkuvuutta valmentajapolulleen – päävalmentajaksi nousee ensi kauden jälkeen Lauri Mikkola

Nykyisin liigajoukkueen apuvalmentajana toimiva Lauri Mikkola on valmentanut Kärpissä 13 vuoden ajan.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Lauri Mikkola
Lauri Mikkola on ollut Kärppien apuvalmentaja jo kolmen vuoden ajan.Tomi Hänninen

Jääkiekkoliigan oululaisjoukkue Kärpät tiedotti osana valmennussopimuspakettia, että nykyinen apuvalmentaja Lauri Mikkola nousee joukkueen päävalmentajaksi kauden 2020–2021 jälkeen. Mikkolan päävalmentajasopimus on kaksivuotinen.

– Olen erittäin otettu seuran luottamuksesta minua kohtaan. Pitkän polun olen Kärpissä kulkenut, ja sellainen pienen pojan unelma toteutuu, kun pääsee viimein päävalmentajan paikalle. Nöyrin mielin tehtävään käsiksi, mutta aikaa sen alkamiseen on vielä paljon ja on tärkeää, että nyt elää ihan vain tätä hetkeä ja kerää lisää tietotaitoa, Mikkola sanoi Kärppien tiedotteessa.

Mikkola on valmentanut Kärpissä 13 vuoden ajan. Hän aloitti C-junioreiden apuvalmentajana kaudella 2005–2006 ja hänet nimettiin liigajoukkueen apuvalmentajaksi kaudeksi 2017–2018.

Kärppien valmennusjohto jatkaa nykykokoonpanossaan vielä ensi kauden. Mikkolan lisäksi Toni Sihvonen toimii päävalmentaja Mikko Mannerin apuvalmentajana.

Urheilutoimenjohtaja Harri Ahon mukaan Mannerin sopimuksen varmistuttua Kärpissä haluttiin jatkoa myös seuran valmennustyölle, jolloin Lauri Mikkola oli selkeä valinta.

– Seuran kannalta on tärkeää, että yhtä lailla kuin pelaajia viedään eteenpäin, myös valmentajapolku on seurassa hyvällä mallilla, Aho sanoi tiedotteessa.

Lue myös:

Mestarivalmentaja Mikko Manner ja Oulun Kärpät vuoden jatkosopimukseen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat