Suora

  • Ampumahiihdon MC, naisten pikamatka, Hochfilzen
  • Elävä arkisto esittää
  • Ampumahiihtäjä Dorothea Wierer - lintsaajasta maailman parhaaksi
  • Lumilautailun MC: Montafon, lumilautakrossi
  • Lumilautakrossi, Montafon
  • Ampumahiihdon MC, miesten pikamatka, Hochfilzen
  • Nollamotivaatiosta kolminkertaiseksi nuorten MM-mitalistiksi - hiihtäjä Anita Korvalla armeijan ohessa suurten muutosten vuosi
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal
  • Onnellisuus tärkeämpää kuin kiekkomiljoonat - Oskar Osala uskalsi jättää oravanpyörän ja elää nyt unelmaansa Espanjan golfrannikolla

Loukkaantunut Joel Pohjanpalo miettii motivaatiopuhetta pelikavereilleen ja tietää, miten saa mielensä positiiviseksi – "En näe mitään syytä, miksi emme menisi kisoihin"

Joel Pohjanpalo joutuu loukkaantumisen takia seuraamaan EM-karsintaottelun Liechtensteinia vastaan katsomosta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Joel Pohjanpalo
Joel Pohjanpalo sai seurajoukkueeltaan vihreää valoa, ja hän saa olla maajoukkueen mukana, vaikka on loukkaantunut.Lehtikuva / Jussi Nukari

Joel Pohjanpalon maajoukkuevisiitti EM-karsintojen kahteen viimeiseen otteluun ei sujunut lainkaan odotetunlaisesti. Hän loukkasi nilkkansa heti joukkueen ensimmäisissä harjoituksissa maanantaina, kun hänen jalkansa jäi kiinni tekonurmen pintaan laukaisutilanteessa.

– Tiesin heti sen tilanteen jälkeen, että jotain on mennyt. Toivoin vain, että se olisi ollut niin vähäinen vamma, että sen olisi voinut vain teipata, Pohjanpalo kertasi Yle Urheilulle maajoukkueen mediatilasuudessa keskiviikkona.

Pohjanpalon onneksi kyse ei kuitenkaan ollut oikeasta nilkasta, jonka hän loukkasi maaliskuussa 2018 ja jonka kuntoutukseen meni reippaasti yli vuosi. Nyt vasemman nilkan vamma oli klassinen nilkan pyörähdyksestä tullut nivelsiteiden repeäminen.

"Ei tämän nyt tällaista pitäisi olla"

Vaikka nivelsiteissä on vain osittainen repeämä, vamma oli sen verran paha, ettei Pohjanpalo pysty osallistumaan perjantaina pelattavaan Liechtenstein-otteluun eikä ensi viikon Kreikka-peliin. Bayer Leverkusenin hyökkääjä toivoo, että hän pääsisi kentälle kuitenkin ennen Bundesliigan joulutaukoa.

Pohjanpalon seurajoukkueella oli sen verran hyvin pelisilmää, että se antoi pelaajalle luvan pysyä maajoukkueen mukana. Leverkusen on myös luottanut jälleen ortopedi Mikko Kirjavaiseen, joka tutki Pohjanpalon uuden vamman, kuten aiemmankin nilkkavamman.

– Olen erittäin, erittäin pettynyt. Olisin mielelläni halunnut pelata Liechtensteinia vastaan. Olisi “Temen” (Teemu Pukki) kanssa ollut kiva vääntää kisapaikka meille, mutta nyt sitten tuetaan toisella tavalla, Pohjanpalo sanoi.

– Ajankohta on mikä on, ja se ottaa päähän. En enää halua sanoa, että tällaista tämä on, koska ei tämän nyt ihan tällaista pitäisi olla. Huonoa tuuria, mutta ei sille voi mitään.

Motivaatiopuhe pelaajille tulossa?

Pohjanpalo palasi maajoukkueen kokoonpanoon puolentoista vuoden tauon jälkeen lokakuussa ja osoitti heti toisessa ottelussa olevansa yhä terässä. Hän muun muassa syötti Armenia-ottelussa Pukin 2–0-osuman.

Nyt Pohjanpalo joutuu seuraamaan kenties ratkaisevaa Liechtenstein-ottelua sivusta. Ja vaikka häntä ei vielä jännitä, voi tilanne olla täysin eri, kun peli puhalletaan käyntiin.

– Katsotaan sitten, mikä on meininki ja miten sitä matsia pystyy katsomaan. Mutta minulla on kova luotto äijiin, enkä näe mitään syytä, miksi emme menisi tästä kisoihin, Pohjanpalo sanoi ja kertoi kaivavansa pelipäivään pelaajille vielä jonkinlaisen motivaatiopuheen.

Suomella on mahdollisuus varmistaa historian ensimmäinen miesten jalkapallon arvokisapaikka perjantaina, ja jokainen maajoukkuepelaaja haluaa olla tuolloin pelikunnossa.

Oma loukkaantuminen ärsyttää Pohjanpaloa, mutta hänellä on yksinkertainen keino saada mielensä positiiviseksi.

– Perjantaina kun voitetaan, niin sitten ei niin paljon ketuta. Silloin päästään juhlimaan kisapaikkaa kaikki yhdessä, hän vakuutti

Lue myös:

Joni Kauko ei halua lupailla mitään, mutta tietää Huuhkajien venyvän tiukoissa paikoissa – "Jos 'Teme' lupaa voiton, niin hän luultavasti tekee pari kolme maalia"

Kuka hyökkää Pukin takana? Huuhkajien todennäköisimmät vaihtoehdot ovat Jensen ja Tuominen, kun Pohjanpalo on jälleen sairastuvalla

Joel Pohjanpalo on sivussa Liechtenstein- ja Kreikka-ottelut – korvaajaksi Rasmus Karjalainen

Joel Pohjanpalo jätti Huuhkajien harjoitukset väliin – istui jalka paketissa vaihtopenkillä

Huuhkajien iso viikko alkoi tavalla, joka palautti mieleen Jari Litmasen huippuvuodet – jättikiinnostusta nauttiva Teemu Pukki uskalsi jo luvata EM-kisapaikan

Teemu Pukki jättimäisen mediahuomion keskipisteenä Helsingissä – maalitykki luottavaisena vaikean kuukauden jälkeen: "Ei ole mitään apinaa selässä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat