Hyppää sisältöön

Toni Piispaselle toinen MM-mitali Dubaista – hopeaa 200 metrin matkalla

Toni Piispanen kelasi parayleisurheilun MM-kisoissa T51-luokan 200 metrillä hienosti hopeaa keskiviikkona.

Katso kuinka Toni Piispanen kelasi toisen MM-mitalinsa Dubaista
Katso kuinka Toni Piispanen kelasi toisen MM-mitalinsa Dubaista

Toni Piispanen kelasi T51-luokan 200 metrin finaalissa ja sai unelmalähdön. Suomalainen johti etusuoralle tultaessa. Piispanen joutui kuitenkin korjaamaan asentoaan noin 25 metriä ennen loppua ja menetti samalla rytäkässä huippuvauhdin.

Satasella kakkoseksi yltänyt Belgian Peter Genyn paineli 200 metrin maailmanmestariksi kisaennätyksellä 37,90. Hopeaa saavuttaneen Piispasen aika oli 38,32. Algerian Mohamed Borrahal sai pronssia ajalla 40,70.

– Jäi vähän kaksijakoiset fiilikset. Olisi ollut sauma haastaa kovemminkin mestaruus tänään, mutta lähdin ajautumaan lopussa viereiselle radalle ja oli pakko tehdä korjausliike. Minun kisa-asentoni on tehty vähän riskillä, joka näkyi varmaan hyvässä lähdössä. Ohjattavuus on sitten toisaalta todella vaikeaa, paljasti Piispanen.

Piispanen voitti aiemmin T51-luokan ratakelauksessa 100 metrin MM-kultaa. Hän kelasi tuolloin matkan kisaennätyksen 20,33.

– Hyvin nämä MM-kisat menivät osaltani. Tein paluun mestariksi ja kakkosella sain hopeaa. Nyt on aihetta hymyyn. Täällä oli helppo kelata, kun olin fyysisesti hyvässä kunnossa. Ensi vuoden Tokiota ajatellen pitää tehdä pieniä hienosäätöjä. Ei sinne ole enää kuin yhdeksän kuukautta aikaa, huomautti Piispanen.

Toni Piispanen Kuva: SUL/Oliver Kremer

Suomelle mitali oli parayleisurheilun Dubain MM-kisoista viides. Piispasen (kultaa, T51-luokka, 100 m ja hopeaa, 200 m) lisäksi mitaleille ylsivät Marjaana Heikkinen (hopeaa, F34-luokka, keihäs), Amanda Kotaja (kultaa, T54-luokka, 100 m) ja Leo-Pekka Tähti (kultaa, T54-luokka, 100 m).

Dubain MM-kisojen mitalitaulukko täältä (siirryt toiseen palveluun)

Lue myös:

.
.