Kaapo Kakolta jo kovia näyttöjä NHL:ssä – "Kaapo elää tehopisteistä, joskus ehkä liikaakin"

Leijonia luotsaava Jukka Jalonen toivoo, että Kaapo Kakko jaksaa pysyä kärsivällisenä, vaikka tehopisteitä ei tulisikaan kaikissa kamppailuissa.

NHL
Kaapo Kakko kuvassa
Kaapo Kakko on päässyt nousukiitoon NHL:ssä. Getty Images

New York Rangersin suomalaistulokas Kaapo Kakko aloitti kautensa nihkeästi, mutta viime ottelut ovat näyttäneet, etteivät Kakkoon kohdistuneet ennakkohehkutukset ole olleet liioiteltuja.

Viime kesän NHL:n kakkosvaraus Kakko väläytti parasta osaamistaan iskemällä kaksi maalia Rangersin 3–2-jatkoaikavoitossa Pittsburgh Penguinsista. 18-vuotias Kakko onnistui maalinteossa kahdesti ensimmäistä kertaa NHL-urallaan.

Rangersin päävalmentaja David Quinn kuvaili Pittsburgh-ottelun jälkeen Kakon peli-ilmettä täysin toisenlaiseksi kuin kauden ensimmäisissä otteluissa.

– Kakon kasvoilta näkee, että itseluottamus on kasvanut. Hänen eleissään on nyt rehvakkuutta jäällä ja sen ulkopuolella, Quinn kertoi tyytyväisenä.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen huomauttaa, että Kakon NHL-taival on vasta alkumetreillään eikä tehotilastoja kannata korostaa liikaa.

– Kaapo on pelaaja, joka elää tehopisteistä, joskus ehkä liikaakin. Toivoisin, että nuoren pelaajan kohdalla osataan arvostaa muitakin asioita kuin vain tehopisteitä. Aina ei voi onnistua tehopisteiden muodossa, mutta silti voi pelata hyvän ottelun, Jalonen muistutti.

"Ei saa turhautua, vaikka ei tulisikaan tehoja"

Kakko on pelannut alkukaudella 16 ottelua, joissa on syntynyt 6+2 tehopistettä. Venäläinen Artemi Panarin (8+11) on johtanut Rangersin tehoketjua, johon Kakko ei ole vielä mahtunut.

– Kakko ei pelaa koko aikaa parhaiden pelaajien kanssa, mutta siihenkin on varmasti hyvät syyt. Kun Kaapo saa vastuuta ja peliaikaa Panarinin rinnalla, niin alkaa tapahtua vielä enemmän asioita, Jalonen mietti.

Jalonen näkee, että päättäväisellä ja kunnianhimoisella Kakolla on loistava tulevaisuus NHL:ssä.

– Ei saa turhautua, vaikka joissakin peleissä ei tulisikaan tehoja tai toivottua vastuuta. Nämä ovat monesti nuorten pelaajien haasteita. NHL:ssä on niin paljon hyviä pelaajia, että Kaapokin tulee sen huomaamaan ellei ole jo huomannut, Jalonen sanoi.

Jalonen korostaa, ettei nuoren pelaajan pidä nyt kiirehtiä.

– Ei auta jäädä lepäilemään laakereille, vaan pitää paiskia hommia päivästä toiseen. Ei pidä havitella kuuta taivaalta heti tässä ja nyt, vaan malttaa tehdä päivittäin töitä. Kova työnteko yleensä palkitaan, Jalonen alleviivasi.

Lue lisää:

Kaapo Kakko teki kaksi upeaa maalia: iski läpiajosta ja ottelun ratkaisun jatkoajalla – "Kasvoilta näkee, että itseluottamus on kasvanut"

New Yorkissa ymmärretään Kaapo Kakon tämänhetkinen turhautuneisuus: "Kuka 18-vuotias on muka heti valmis pelaamaan huipputasolla NHL:ssä?"

Kaapo Kakon keittiössä ahkeroi kaksi kokkia – opiskelee NHL-elämää New Yorkin metropolin sykkeessä: "En ole vielä valmis pelaaja tänne – sitä kohti mennään"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat