Hyppää sisältöön

Korihait lähellä kauden ensimmäistä voittoaan Korisliigassa

Uudenkaupungin Korihait oli lähellä kauden ensimmäistä voittoaan miesten Korisliigassa, mutta Tampereen Pyrintö piti täpärästi johtonsa ja otti vierasvoiton 96-94.

Sami Toiviainen, Pyrinnön päävalmentaja. Kuva: AOP

Tappio oli Korihaille kahdestoista.

Pyrintö johti peliä toisen neljänneksen puolivälistä lähtien, mutta Korihait nousi lopussa voitonsyrjään. Korihaiden Anton Cookilla oli viime sekunneilla tilaisuus tasoittaa tilanne vapaaheitoilla, mutta vain toinen heitto osui.

Pyrinnön viimeisessä hyökkäyksessä Benjamin Raymond pussitti niin ikään yhden vaparin, joten eroa jäi kaksi pistettä.

– Emme pelanneet hyvin emmekä huonosti, mutta Korihait pelasi kauden parasta peliään ja näytti, että potentiaalia löytyy. Emme heittäneet hyvin, mutta saimme levypalloista toisia yrityksiä enemmän kuin Korihait, totesi Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen.

Raymon Nixon heitti Pyrinnölle 28 pistettä ja Raymond 20. Cook oli Korihaiden ylivoimainen ykkönen 33 pisteellä.

Vajaalukuinen Vilpas puolusti voiton Kouvoista

Salon Vilpas joutui Kouvolaan vajaalukuisena, mutta otti hyvällä puolustamisella Kouvoista voiton 69–59.

Vilpas vei peliä ja johti enimmillään 19 pisteellä. Kouvot ei tehnyt millään jaksolla 20 pistettä enempää ja jäi kolmannella jaksolla vain yhdeksään pinnaan.

Ainoastaan seitsemällä miehellä pelanneen Vilppaan tehokkaimpia olivat Tim Coleman 18:lla ja Henri Kantonen sekä Jamuni McNease 15 pisteellä. Kouvoista vain Silas Melson pääsi kaksinumeroisiin pisteisiin 20:llä.

Helsinki Seagulls pysyi liigan kärjessä tasapisteissä Vilppaan kanssa, kun se haki Kaarinan Ura Basketista vierasvoiton 97–82. Seagulls johti peliä alusta loppuun suurimmillaan 18 pisteellä.

Antti Kanervo heitti voittajille 23 pistettä ja Richard Williams 22. Ura Basketista Dustin Thomas teki 21 ja Stephaun Branch 19 pistettä.