Suora

  • Ampumahiihdon MC, naisten pikamatka, Hochfilzen
  • Elävä arkisto esittää
  • Ampumahiihtäjä Dorothea Wierer - lintsaajasta maailman parhaaksi
  • Lumilautailun MC: Montafon, lumilautakrossi
  • Lumilautakrossi, Montafon
  • Ampumahiihdon MC, miesten pikamatka, Hochfilzen
  • Nollamotivaatiosta kolminkertaiseksi nuorten MM-mitalistiksi - hiihtäjä Anita Korvalla armeijan ohessa suurten muutosten vuosi
  • Mäkihypyn miesten karsinta, Klingenthal
  • Onnellisuus tärkeämpää kuin kiekkomiljoonat - Oskar Osala uskalsi jättää oravanpyörän ja elää nyt unelmaansa Espanjan golfrannikolla

Suomen tenniksen suurlupaukset kohtaavat – Emil Ruusuvuoren läpimurtovuosi päättyy Talin turnaukseen

Syksyn illat pimenevät, mutta Emil Ruusuvuori jatkaa kesällä alkanutta nousuaan kohti tennismaailman kirkkaimpia valoja.

tennis
Emil Ruusuvuori
Emil Ruusuvuori Tennisliitto

Keskiviikkona 20-vuotias helsinkiläinen Emil Ruusuvuori voitti Talin ATP-haastajaturnauksen toisella kierroksella Ranskan Geoffrey Blancaneaux'n 7-5, 6-2.

– Ensimmäinen erä oli kaukana täydellisestä, mutta ei sen aina kuulukaan olla. Toiseen erään rentouduin, Ruusuvuori kertasi.

Ruusuvuori nousi suomalaisen urheiluyleisön tietoisuuteen viimeistään syyskuussa, kun hän edellisen kerran pelasi kotimaan kamaralla. Tuolloin nuorukainen kukisti Davis Cupin ottelussa maailmanlistan vitosen Itävallan Dominic Thiemin.

Seuraavana viikonloppuna Ruusuvuori nappasi vielä turnausvoiton Glasgow'ssa, mutta sen jälkeen alkoi sairastelu. Peleihin tuli kuukauden tauko, ja esimerkiksi Tukholman turnaus jäi väliin.

– Sairastelut verottavat aina, mutta koko ajan on menty eteenpäin. Yllättävän pitkä breikki siitä tuli.

Ennen Talia hän pelasi pari haastajakiertueen turnausta Keski-Euroopassa. Niissä suomalainen ei päässyt kolmatta kierrosta pidemmälle. Rankkaus on kuitenkin pysynyt 150:n paremmalla puolella.

– Top-100 on selvä tavoite ensi vuodelle.

Mikäli rankkaus nousee, ensi vuonna karvapalloa olisi mahdollisuus päästä mäiskimään vaikka missä. Heti vuoden vaihduttua odottavat Australian Grand Slam -karsinnat ja kesällä Tokion olympialaiset.

– Junnuissa pääsin pelaamaan Australiassa, ja onhan se yksi tenniksen hienoimmista paikoista. Vähän erilaiset olosuhteet, Ruusuvuori naurahti Helsingin marraskuisessa illassa.

Olympialaisiin taas voi päästä paitsi Henri Kontisen valitsemana nelinpeliparina, niin myös kaksinpelaajana. Ruusuvuori ei tiedä tarkkaan, kuinka paljon rankkauksen pitäisi parantua, jotta olympialaisiin tulisi kutsu.

- Näppituntuma on, että siellä 50-60:n paikkeilla pitää olla. Se vaatisi, että pääsee jatkuvasti ATP-turnauksiin pelaamaan isoista pisteistä.

Kaverukset vastakkain

Suomen tennis voi tällä hetkellä mukavasti. Ruusuvuoren lisäksi Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen ja toinen suurlupaus Otto Virtanen jatkavat Talin 3. kierrokselle.

Ruusuvuori kohtaa torstaina 18-vuotiaan Virtasen, joka on toipunut kesän pahasta loukkaantumisesta.

–- Otolta hieno voitto tänään (Virtanen kaatoi maailmanlistan sijan 117 Thomas Fabbianon). Hyvä matsi tulossa, Ruusuvuori hehkutti harjoituskaverinsa kohtaamista.

To 14.11. suomalaisten ottelut:

klo 13:00
Harri Heliövaara – Hugo Grenier (FRA)

noin klo 14:30
Patrik Niklas-Salminen – 15-Carlos Taberner (ESP)

aikaisintaan klo 17:30
10-Emil Ruusuvuori – Otto Virtanen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat