Suora

 • Urheilustudio 7.12.
 • Yhdistetyn MC: Lillehammer, joukkuekilpailun mäkiosuus
 • Yhdistetyn joukkuekilpailun mäkiosuus, Lillehammer
 • Uinnin EM, alkuerät 7.12.
 • Naisten yhdistelmäkilpailu, Lillehammer
 • Urheilustudio 7.12.
 • Uinnin EM, alkuerät
 • Miesten yhdistelmäkilpailu, Lillehammer
 • Mäkihypyn MC: Lillehammer, naisten kilpailu
 • Yhdistetyn joukkuekilpailun hiihto-osuus, Lillehammer
 • Yhdistetyn MC: Lillehammer, joukkuekilpailun hiihto-osuus
 • Urheilustudio 7.12.
 • Freestylen MC: Ruka, kumpareet
 • Kumparelasku, Ruka
 • Mäkihypyn MC, miesten kilpailu, Nizhni Tagil
 • Urheilustudio
 • Mäkihypyn miesten kilpailu, Nizhni Tagil
 • Urheiluruutu
 • Ampumahiihdon MC: Östersund, miesten viesti
 • Ampumahiihdon MC, miesten viesti, Östersund
 • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut 7.12.
 • Viimeistä viedään
 • Uinnin EM, välierät ja loppukilpailut
 • Alppihiihdon MC: Beaver Creek, miesten syöksylasku
 • Urheiluruutu
 • Beaver Creek, miesten syöksylasku

Teemu Pukki -ilmiöllä uskomattomia seurauksia – Norwich City lennätti kauppamiehensä Suomeen: "Saatamme löytää nuorista suomalaisista seuraavan Teemu Pukin"

Suomalaisista on kasvanut merkittävä Norwich Cityn kannattajakunta. Maassamme vierailleet Norwich Cityn edustajat haluavat kasvattaa fanijoukkoa nykyisestään ja solmia yhteistyösopimuksia suomalaisten yritysten kanssa.

Teemu Pukki
Teemu Pukki i farten för Norwich.
Kotkalaislähtöinen jalkapallotähti Teemu Pukki on nykyiselle seuralleen Norwich Citylle arvokas pelaaja paitsi kentällä niin myös seuran markkinoinnissa. imago images/PRiME Media Images/ All Over Press

Teemu Pukin menestyksen myötä suomalaisista on kasvanut Norwichin kolmanneksi suurin kannattajakunta heti Ison-Britannian ja Yhdysvaltain jälkeen.

Jos ovat suomalaiset innostuneita Norwich Citystä, niin myös seura on kiinnostunut Suomesta. Kuluvalla viikolla Suomessa on vieraillut Norwich Cityn kaupallinen johtaja Ben Tunnel, Teemu Pukki -tuotteista vastaava Sam Jeffery sekä viestintä- ja markkinointipäällikkö Dan Houlker.

Norwich City on käynnistanyt erityisen "Finland Projectin", jonka tarkoituksena on lisätä suomalaisten kiinnostusta seuraa kohtaan entisestään ja myös tukea Suomen maajoukkuetta tulevissa EM-karsintaotteluissa.

Kaupallinen johtaja Ben Tunnel myöntää, että englantilaiset jalkapalloseurat osoittavat vain ani harvoin tukeaan muiden maiden maajoukkueille.

Valmennusleirejä junioreille

"Finland Projectiin" sisältyy Norwichin fanituotteiden myyntiä, elokuva- ja videotallenteita ja erilaisten tapahtuminen järjestämistä. Norwich esimerkiksi avaa huomenna perjantaina helsinkiläiseen kauppakeskukseen pop up -liikkeen ja Suomen mahdollista voittoa Lichtensteinista voi juhlistaa helsinkiläisessä yökerhossa kohottelemalla norwichlaisia kanarianlintu-drinkkejä.

Norwich Cityssä toivotaan myös, että suomalaisia yritykset kiinnostuisivat yhteistyöstä seuran kanssa. Seura on jo käynnistänyt neuvottelut lentoyhtiö Finnairin sekä paperi- ja kartonkituotteita valmistavan Kotka Mills Oy:n kanssa.

– Englannin Valioliiga on yli 3,3 miljardilla katsojallaan seuratuin urheilusarja maailmassa. Nykyään meillä on yhteistyökumppaneita Euroopan lisäksi Pohjois-Amerikasta ja Aasiasta, Tunnel kertoo.

Finland Projectiin kuuluu varsinaisten otteluiden brändäämisen lisäksi haastatteluista koostuva videosarja, ja suunnitteilla on myös jalkapalloleirien järjestäminen suomalaisille junioreille Suomessa.

– Valioliigavalmentajan opissa oleminen on suomalaisille junioreille elämys. Toisaalta me saatamme löytää nuorista suomalaisista jalkapalloilijoista seuraamme seuraavan Teemu Pukin.

Kampanjointia kotiseudun puolesta

Kotkan–Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy on puolestaan solminut yhteistyösopimuksen Teemu Pukin kanssa. Vuodenvaihteen jälkeen käynnistyvä "Kasvanut Kotkassa"-kampanja pitää sisällään kolme videotallenetta, joissa esiintyy Pukin lisäksi seudulle paluumuuttanut perhe ja yksi paikallinen yritys.

Teemu Pukin osuus filmattiin kuluvalla viikolla Helsingissä.

Jalkapalloilija Teemu Pukkia kuvataan pöydän ääressä.
Teemu Pukki kertoo "Kasvanut Kotkassa"-videossa lapsuudestaan ja kehittymisestään maailmanluokan jalkapalloilijaksi. Topi Lintukangas / Kehittämisyhtiö Cursor Oy

– Teemu kertoo lapsuudestaan sekä kasvamisestaan Kotkassa ja siitä, miten hänestä tuli jalkapalloilija, kertoo Cursor Oy:n markkinointijohtaja Topi Lintukangas.

Kampanjan tavoitteena on lisätä jo pitkään muuttotappiosta kärsineen seudun tunnettavuutta ja houkutteluvuutta niin yrityksille kuin yksityisille ihmisille.

Lintukankaan mukaan kukaan tuskin muuttaa Teemu Pukin vuoksi eteläiseen Kymenlaaksoon.

– Kampanjalla seutua kuitenkin tarjotaan esimerkiksi pääkaupunkiseudulta pois muuttoa suunnitteleville yhdeksi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi.

Heinäkuun loppuun kestävän kampanjan kokonaisbudjetti on 50 000 euroa, josta Pukille maksetaan on 10 000 euroa.

– Yleensä Teemun sopimukset ovat rahalliselta arvoltaan aivan toista kokoluokkaa. Kampanjaan mukaan lähtemällä Teemu haluaa osoittaa, miten tärkeä synnyinkaupunki Kotka hänelle yhä on, kertoo Teemu Pukin manageri Jouko Lehtoranta.

Ben Tunnell
Norwich Cityn kaupallinen johtaja Ben Tunnell vakuuttaa, ettei seuralla ole taloudellista intressiä myydä tähteään Teemu Pukkia. Pyry Sarkiola / Yle

Tähti ei ole myytävänä

Toista kauttaan Norwich Cityssä ja ensimmäistä kauttaan Englannin Valioliigassa pelaava Pukki on tehnyt sarjapeleissään kuusi maalia. Hänet valittiin syyskuussa Valioliigan kuukauden pelaajaksi.

Viime otteluissaan Pukki ei ole kuitenkaan onnistunut tekemääön maaleja, ja Norwich City on valahtanut lupaavan alun jälkeen Valioliigan viimeiseksi.

Norwich Cityn kaupallinen johtaja Ben Tunnel uskoo kuitenkin vakaasti, että seura säilyttää sarjapaikkansa.

– Jos putoamme porrasta alemmas, voitamme ensi vuonna taas mestaruussarjan ja nousemme takaisin Valioliigaan.

Tunnel on vakuuttunut myös siitä, että Teemu Pukki pelaa Norwichin riveissä myös tulevalla kaudella. Hänen mukaansa seuralla ei ole taloudellista intressiä luopua hyökkääjätähdestään.

– En myöskään usko, että Teemu haluaa lähteä Norwichista. Hän viihtyy perheineen kaupungissa hyvin.

Hieman hymyillen Tunnel ennusti, että tulevan EM-lopputurnauksen finaalissa kohtaavat Suomi ja Englanti.

– Teemu tekee hattutempun, mutta Englanti voittaa 4–3.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat