Suora

  • Freestylen MC: Thaiwoo, parikumpareet
  • MM-kultajahdissa vastoin kaikkea todennäköisyyttä - raju tahto ja unelma revanssista tähtipakki My Kippilän hurjan paluun takana
  • Urheilustudio 15.12.
  • Alppihiihdon MC: Val d'Isère, miesten pujottelun 1. lasku
  • Val d'Isere, miesten pujottelun 1. lasku

Henry Manni koki kontaktilajin varjopuolen ja karsiutui parayleisurheilun MM-kisojen viimeisessä suomalaislajissa

Henry Mannin vuonna 2013 alkanut arvokisojen mitaliputki katkesi. Dubain MM-kisoista kelaajan parhaaksi jäi neljäs sija 100 metriltä.

yleisurheilu
Henry Manni
Henry Mannin parhaaksi sijoitukseksi MM-kisoissa jäi 400 metrin neljäs sija.AOP / imago sportfotodienst

Parayleisurheilun MM-kilpailut Dubaissa päättyivät suomalaisten osalta torstaina, kun Henry Manni karsiutui T34-luokan 800 metrin finaalista.

Manni kelasi ajan 1.52,64 ja oman alkueränsä neljänneksi nopein, kun kolme parasta pääsi jatkoon. Alkuerien kovinta vauhtia piti kotiyleisönsä edessä Arabiemiraattien Mohamed Alhammadi ajalla 1.47,03.

– Finaalipaikka olisi ollut otettavissa. Vähän tuli osumaa australialaisen tuoliin toisen kierroksen alussa. Siihen meni aika paljon voimia ja energiaa. Kyllä se vaikuttaa, kun tippuu porukasta ja pitää yrittää ottaa se kiinni, Manni kertoi kilpailun jälkeen Yle Urheilulle.

Kyseinen australialaiskelaaja, Rheed McCracken, otti erästä kolmannen suoran jatkopaikan ajalla 1.52,07. Aikavertailun kautta jatkoon pääsyyn olisi Mannin pitänyt petrata lähes kolme ja puoli sekuntia.

Manni on ottanut arvokisoissa mitalin aina vuodesta 2013 lähtien, mutta Dubaissa hänen parhaaksi sijoituksekseen jäi 400 metrin neljäs sija. 100 metrillä hän oli kuudes.

Olkapäävammasta aiemmin tänä vuonna kärsinyt urheilija antoi itselleen MM-kisaurakasta kouluarvosanaksi tylysti "kuutosen tai viitosen", mutta käänsi katseet jo isoon arvokisakesään 2020.

– Se tulee nopeasti, ja ihan hyvällä fiiliksellä olen. En tiedä, mihin se motivaatio tästä häviäisi, päinvastoin eiköhän se nouse entisestään, kun tulee vähän huonompia kisoja.

Kesällä 2020 parayleisurheilussa käydään EM-kilpailut ja paralympialaiset. Paikkaa Tokion paralympialaisiin Manni hakee tästedes rankingin kautta.

– Rankingissa pitää olla riittävän korkealla. Ei siinä muuta kuin pitää vain kelata riittävän kovaa.

Suomi keräsi Dubain MM-kisoista viisi mitalia ja neljä pistesijaa. Vuoden 2017 MM-kisoista Lontoosta mitaleja tuli kuusi.

Lue myös:

Toni Piispaselle toinen MM-mitali Dubaista – hopeaa 200 metrin matkalla

Petteri Peitso kiekkofinaalin kahdeksas – "Rosvosektoriin paukkui aika monta"

Tuomas Manni 11:s keihäsfinaalissa – "Paljon tuli oppia ja vinkkejä"

Henry Mannin mitaliputken jatkuminen jäi viimeisen matkan varaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat