Hyppää sisältöön

Sinivalkoista jalkapallohistoriaa! Huuhkajat liiteli EM-kisoihin

Suomi pelaa ensi kesänä ensimmäistä kertaa jalkapallon miesten EM-kisoissa. Katso Suomen ja Liechtensteinin ottelun maalikooste kuvaa klikkaamalla!

Teemu Pukki ja kumppanit juhlivat

Suomi on edennyt ensimmäistä kertaa jalkapallon miesten arvokisoihin. Historiallinen EM-kisapaikka sai sinettinsä, kun Huuhkajat nujersi Liechtensteinin 3–0 (1–0) Helsingissä. Suomen voiton ratkaisivat Jasse Tuominen ja kahdesti osunut Teemu Pukki.

Suomi hallitsi pelitapahtumia heti ensimmäisistä minuuteista lähtien. Pallo upposi Liechtensteinin maaliin ensimmäisen kerran jo viiden peliminuutin jälkeen, mutta Pyry Soirin tekemä maali hylättiin, koska Tuominen oli tilanteessa paitsioasemassa.

Töölön stadion repesi riemusta, kun Tuominen vei Huuhkajat 1–0-johtoon 21. peliminuutilla. Pukki rynnisti rangaistusalueelle ja pallo pomppi Liechtensteinin puolustuksen kautta Tuomiselle. Tuominen sijoitti pallon alanurkkaan ja viimeisteli ensimmäisen osumansa Suomen maajoukkueessa.

Suomi rakenteli tukun vaarallisia maalipaikkoja vielä ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä, mutta Liechtensteinin puolustus kesti Huuhkajien painostuksen. Tuomisella oli toinenkin huippuluokan maalipaikka, ja myös Pukki ja Robin Lod pääsivät herkullisiin tilanteisiin.

Huuhkajien täydellistä hallintaa

Kupletin juoni jatkui täysin samanlaisena toisella puoliajalla. Suomi hallitsi täydellisesti tilanteita ja vyörytti hyökkäyksiään jatkuvasti kohti Liechtensteinin maalia.

Jo ensimmäisellä puoliajalla osunut Tuominen laukoi pallon tolppaan heti ensimmäisillä minuuteilla. Tovia myöhemmin Soiri keskitti ja Lod pääsi tykittämään mainiosta paikasta, mutta pallo viuhui ohi maalin.

Suomen painostus tuotti tulosta, kun Huuhkajat sai 64. minuutilla rangaistuspotkun. Soiri kaadettiin rangaistusalueella, pallo vietiin pilkulle, josta Pukki laukoi sen vuorenvarmasti Liechtensteinin verkkoon.

Pukki juhli illan toista maaliaan 75. minuutilla. Pukki kiersi maalivahdin, mutta Liechtensteinin puolustaja pysäytti vielä hänen ensimmäisen vetonsa. Pukki pääsi laukomaan vielä uudestaan ja vei Huuhkajat 3–0-johtoon.

– Ei ole sanoja, en ole ikinä jännittänyt niin paljon kuin tätä ottelua, Pukki riemuitsi Viasatin haastattelussa.

Suomen EM-kisapaikka sai sinettinsä jo ennen J-lohkon viimeistä kierrosta. Italia ja Suomi etenevät lohkosta EM-viheriöille. Suomi päättää karsintansa ensi maanantaina vierasottelulla Kreikkaa vastaan.

– Fantastinen suoritus pelaajilta! Olen todella ylpeä, kypsä esitys, tämä on ollut huikea retki. Miten paljon tämä merkitseekään suomalaisille, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva tiivisti tunnelmansa.

Videon kuvalähde: Viasat.

Lue lisää:

.
.