1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Huuhkajat

Suomen sankari Pukki herkistyi huoltajalegenda-Gunnarin haastattelusta ja lupasi kisapaikasta kunnon bileet: "Maanantain peli ei tällä hetkellä kiinnosta yhtään"

Hyökkääjä Teemu Pukille EM-kisapaikan varmistuminen oli yksi uran suurimmista hetkistä.

Teemu Pukki fanien ympäröimänä Liechtenstein-ottelun jälkeen Töölön jalkapallostadionilla 2019. EM-karsinta, kisapaikka varmistui.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue toteutti pitkäaikaisen unelman perjantaina, kun Huuhkajat liiteli ensimmäistä kertaa historiassaan arvokisojen lopputurnaukseen. Suomi kaatoi EM-karsinnassa Liechtensteinin luvuin 3–0 ja varmisti paikkansa ensi kesän EM-kisoissa.

Loppuvihellyksen jälkeen maajoukkueen ympärille ryntäsi valtava fanijoukko katsomosta ja ilotulitteet koristivat Helsingin taivasta. Joukkueen päästyä pukukoppiin aukesivat kuohujuomat.

Eivätkä juhlallisuudet siihen lopu.

– Tänään pistämme kovat juhlat pystyyn. Maanantaina on peli Kreikassa, mutta se ei tällä hetkellä voisi kiinnostaa yhtään. Huomenna alamme miettiä sitä. Tänään pidetään hauskaa, se on ihan varma, lupasi Yle Urheilun haastattelussa Teemu Pukki, joka teki ottelussa kaksi maalia.

Joukkueen kanssa juhliin osallistui myös maajoukkueen entinen huoltaja Gunnar Yliharju. Aiemmin tällä viikolla Yliharju antoi tunteikkaan haastattelun Ylelle, jossa hän kertoi, että EM-kisapaikka olisi Huuhkajilta hänelle täydellinen 80-vuotislahja.

– Olisi niin kova juttu, että voisi vaikka tyytyväisenä lähteä tästä maailmasta, hän sanoi.

Myös Huuhkajien joukkue oli katsonut Yliharjun haastattelun.

– Oli tosi tunteellista kopissa. Gunu tuli sinne myös. Kaikki näkivät sen haastattelun. Itsekin itkin, kun sen näin. Hieno mies, Pukki sanoi.

Voitto herkisti

Pukin oli vaikeaa asetella sanojaan voiton jälkeen, sillä arvokisojen lopputurnauspaikkaa oli haettu niin pitkään. Vasta 33. karsintaturnaus toi himoitun palkinnon.

Lapsena Pukki ei osannut edes unelmoida arvokisoista.

– En unelmoinut pienenä edes siitä, että pelaisin maajoukkueessa. Ei tällaisesta osannut unelmoida.

Loppuvihellys ja ratkaiseva voitto herkisti Suomen ykköstähden.

– Silmät kostuivat. Oli sellainen saavutus, etten oikein tiennyt, mitä ajatella. Olen tosi ylpeä tästä, mitä olemme saavuttaneet. Ihan tosissaan sen tajuaa varmaan vasta myöhemmin.

Viime keväänä Pukki oli ratkaisevassa roolissa, kun hänen seurajoukkueensa Norwich City nousi Valioliigaan. 29-vuotiaalle Pukille EM-kisapaikka on kuitenkin uralla nousujuhlia tärkeämpi hetki.

– Se oli aika lähellä tätä, mutta ei ihan tämän arvoinen kuitenkaan. Tässä on ollut niin pitkä odotus ja tämä on ollut meille kaikille iso unelma. Nämä ovat ainutlaatuisia kokemuksia. Näistä pitää ottaa kaikki irti.

Huuhkajilla on jäljellä vielä yksi ottelu EM-karsintoja, kun joukkue kohtaa maanantai-iltana Kreikan. Ottelun lopputuloksella ei kuitenkaan ole enää merkitystä, sillä Suomi on lohkossaan varmasti toinen.

Muokattu 16.11.2019 kello 0.21: Korjattu, että Norwich City nousi viime keväänä. Aiemmin jutussa luki, että nousu ratkesi viime vuonna.

Lue myös:

Pukilla oli vaikeuksia löytää sanoja Viasatin haastattelussa, kun EM-unelma kävi vihdoin toteen: "En ole ikinä jännittänyt peliä niin paljon kuin tätä"

Sinivalkoista jalkapallohistoriaa! Huuhkajat liiteli EM-kisoihin

Näin eteni historiallinen ilta! Huuhkajat löi Liechtensteinin ja pelaa EM-kisoissa

Tuhansien kannattajien tunnelmallisesta marssista vuosikymmeniä odotettuun loppuvihellykseen – tällainen oli Töölön taianomainen jalkapalloilta, joka jää ikuisesti suomalaiseen urheiluhistoriaan

Näin suomalaiset juhlivat historiallista EM-kisapaikkaa – fanit heräsivät ennennäkemättömään jalkapalloyhteiskuntaan